Ελληνική: Στο …κόκκινο οι αιτήσεις για δάνεια το 2015

Αυξημένο είναι το ενδιαφέρον για παραχώρηση δανείων από την Ελληνική Τράπεζα, σύμφωνα με την Πρόεδρο του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος, Ειρένα Γεωργιάδου.

Μιλώντας στις «Τομές στα Γεγονότα», του Σίγμα και ερωτηθείσα κατά πόσον η τράπεζα θα ανοίξει τις στρόφιγγες του δανεισμού, η κα Γεωργιάδου τόνισε ότι τους πρώτους δύο μήνες του 2015, οι αιτήσεις για δανεισμό στην Ελληνική έχουν ξεπεράσει

κάθε προϋπολογισμό, τονίζοντας ότι το γεγονός αυτό είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό.

Επισήμανε ωστόσο, ότι οι δανειοδοτήσεις θα γίνουν στη βάση των οδηγιών της Κεντρικής Τράπεζας και με κριτήριο τη δυνατότητα αποπληρωμής των ενδιαφερομένων.

«Η Ελληνική έχει ποσοστό αγοράς μόλις 7% στα δάνεια, είναι μια μικρή τράπεζα. Επομένως, ακόμα και να διπλασιάσουμε το δανειστικό μας χαρτοφυλάκιο θα φτάσουμε στο 14%, κάτι που εύκολα θα μπορούσαμε να κάνουμε», πρόσθεσε.

Την ίδια ώρα, η Πρόεδρος της Ελληνικής επανέλαβε την αναγκαιότητα της εφαρμογής του νόμου για τις εκποιήσεις και του πλαισίου αφερεγγυότητας, προσθέτοντας ότι αυτό είναι το όπλο της τράπεζας για να κυνηγήσει τους μεγαλοοφειλέτες.

«Δεν έχουμε αρκετά όπλα για να τους φέρουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, δεν είναι συνεργάσιμοι», διευκρίνισε, επαναλαμβάνοντας για μια ακόμη φορά ότι οι μικροοφειλέτες αποτελούν μικρό ποσοστό του συνόλου και δεν είναι αυτοί ο στόχος της τράπεζας.

Σε ότι αφορά τις αναδιαρθρώσεις δανείων, η κα Γεωργιάδου ανέφερε ότι έχει μελετηθεί ήδη το 70% του μη εξυπηρετούμενου χαρτοφυλακίου του οργανισμού.

Για το 25%, πρόσθεσε, έγινε πραγματική αναδιάρθρωση και για το άλλο 30% βρέθηκε κάποια λύση. Παρ’ όλα αυτά πρέπει να εφαρμοστεί η νομοθεσία για τις εκποιήσεις για να βοηθηθούμε περαιτέρω, πρόσθεσε η Πρόεδρος της Ελληνικής.

Keywords
Τυχαία Θέματα