Πέθανε ο θρυλικός 'Mr Spock' του Star Trek

Σε ηλικία 83 ετών πέθανε ο ηθοποιός Leonard Nimoy, γνωστός για τον ρόλο του 'Mr Spock' που άφησε εποχή στις ταινίες 'Star Trek'.

Η είδηση του θανάτου του, που αποτέλεσε σοκ για τη «βιομηχανία» της έβδομης τέχνης, δημοσιεύθηκε από την εφημερίδα New York Times, χωρίς ωστόσο να αναφέρονται τα αίτια.

Ωστόσο, εικάζεται πως ο "Mr Spock", έχασε τη ζωή του από χρόνια πνευμονολογικά προβλήματα, όπως είχε διαγνωστεί τον

Μάιο του 2013. Ο ίδιος είχε νοσηλευτεί νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Μάλιστα, η σύζυγός του Susan Bay Nimoy ήταν αυτή που επιβεβαίωσε το θάνατό του, λέγοντας ότι η αιτία ήταν το τελικό στάδιο της χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας. Ο Spock αποτέλεσε σήμα κατατεθέν των ταινιών, και αναγνωρίζονταν από τα μεγάλα και μυτερά του αυτιά.

Στην ταινία, ο 'Mr Spock' υπηρετούσε στο διαστημόπλοιο Enterprise , ως σύμβουλος της επιστήμης και ήταν ο πρώτος αξιωματικός ,ενώ αργότερα έγινε διοικητής του σκάφους. Στόχος του ήταν να αναζητήσει νέου πλανήτες και πολιτισμούς και να φτάσει εκεί όπου ο άνθρωπος δεν είχε φτάσει ποτέ.

Μαζί με τον Captain James T. Kirk και ο Δρ Leonard "Bones" McCoy , είναι ένας από τους τρεις κεντρικούς χαρακτήρες στο αρχικό Star Trek και τις ταινίες που ακολούθησαν. Μετά τη συνταξιοδότησή του από Starfleet, ο Spock' υπηρετούσε ως Ομοσπονδιακός πρεσβευτής, συμβάλλοντας στη χαλάρωση των τεταμένων σχέσεων μεταξύ της Ομοσπονδίας και της Αυτοκρατορίας των Κλίνγκον.

Πηγή: news247.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα