Ελλαδικά ΜΜΕ: Έναρξη διερευνητικών επαφών Τουρκίας-Ελλάδας

Από την εβδομάδα που εκκινεί την Δευτέρα 24 Αυγούστου, ενδεχομένως κι εκείνη την ημέρα, έχει προγραμματιστεί η πραγματοποίηση, εκτός απροόπτου, του επόμενου γύρου των διερευνητικών επαφών Ελλάδος – Τουρκίας, σύμφωνα με ελλαδικά ΜΜΕ.

Η δυσκολία μετάβασης στην γειτονική χώρα λόγω των περιορισμών του κορωνοϊού ίσως επηρεάσει την τελική ημερομηνία της συνάντησης αυτής, η οποία έρχεται ως συνέχεια της «τριμερούς του Βερολίνου» ανάμεσα σε Γερμανία, Ελλάδα και Τουρκία στα μέσα Ιουλίου.

Οι ίδιες πληροφορίες

αναφέρουν ότι ίσως να υπάρξουν ορισμένες προσαρμογές στην ελληνική ομάδα των συνομιλιών, αλλά σε αυτή θα παραμείνει ο πρέσβης ε.τ. Παύλος Αποστολίδης, που ηγείται της ομάδας από το 2010.

Θα είναι, πάντως, η πρώτη έπειτα από περισσότερα από τέσσερα χρόνια, καθώς η προηγούμενη είχε πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο του 2016.

Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, σε πρόσφατες δηλώσεις του είπε πως Έλληνες και Τούρκοι αξιωματούχοι θα πραγματοποιήσουν συναντήσεις τις επόμενες ημέρες στην Άγκυρα προκειμένου να συζητήσουν τα θέματα που οδήγησαν σε αύξηση της έντασης το τελευταίο διάστημα, .

"Προσπαθούμε να λύνουμε τα προβλήματα με αυτού του είδους της συναντήσεις", ανέφερε ο Ακάρ. "Η δουλειά μας συνεχίζεται στην κατεύθυνση αυτή", πρόσθεσε.
 

Keywords
Τυχαία Θέματα