Ελλάδα: Δεν υπάρχει περίπτωση οι εταίροι να μην κάνουν πίσω

«Δεν υπάρχει περίπτωση οι εταίροι να μην κάνουν πίσω [...] Το θέμα είναι να συμφωνήσουμε και όχι αν η συμφωνία θα πάει μια εβδομάδα πίσω» δήλωσε σήμερα Τετάρτη ο Yπουργός Επικρατείας για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου της Ελλάδας, Αλέκος Φλαμπουράρης, καθώς αυξάνονται οι ενδείξεις πως δεν θα υπάρξει συμφωνία για εκταμίευση χρημάτων στήριξης στο Eurogroup της 24ης Απριλίου.

Προσέθεσε πως οι εταίροι δεν έχουν πει επίσημα στην ελληνική κυβέρνηση ότι οι 26 προτάσεις που έχει υποβάλλει η Αθήνα

δεν περιέχουν έναν έντιμο συμβιβασμό.

Τόνισε πως η εντολή που έχει λάβει η κυβέρνηση από τον ελληνικό λαό είναι να βρει λύση εντός ευρώ, με έναν έντιμο συμβιβασμό.

Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος, λέγοντας ότι σε τέτοιες ιστορικές αποφάσεις πρέπει να έχει λόγο ο λαός. Τάχθηκε ωστόσο κατά των πρόωρων εκλογών.

Ο κ. Φλαμπουράρης επανήλθε και στο θέμα της έκτακτης εισφοράς, λέγοντας ότι θα μπορούσε να μπει εφάπαξ σε υψηλά εισοδήματα πάνω από 500.000 ευρώ, σε περίπτωση που η χώρα βρεθεί σε δύσκολη θέση και αδυνατεί να πληρώσει μισθούς και συντάξεις.

Ο λόγος της καθυστέρησης για συμφωνία, πέρα δηλαδή από το Eurogroup της 24ης Απριλίου, όπως σημειώνει η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, είναι η απροθυμία της ελληνικής πλευράς να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις του συνταξιοδοτικού και των εργασιακών.

Απίθανο θεωρεί και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις, το ενδεχόμενο να δοθεί το πράσινο φως για την εκταμίευση της επόμενης δόσης στην Ελλάδα στις 24 Απριλίου.

Πηγή: skai.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα