Ελλάδα: Ανοίγουν τα καταστήματα από Δευτέρα – Αναλυτικά οι χαλαρώσεις

Η ελληνική κυβέρνηση, ύστερα από εισήγηση της επιτροπής επιστημόνων, προχωρεί σε προσαρμογές στα υφιστάμενα μέτρα, προκειμένου να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα σε κάθε επίπεδο, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού.

Όπως έγινε και με τα κομμωτήρια, τόνισε, οι δραστηριότητες που θα ανοίξουν θα ανοίξουν με κανόνες και με πλήρη εφαρμογή των μέτρων προστασίας.

Ειδικότερα, ανακοίνωσε πως από την Δευτέρα 5 Απρίλιου θα επιτραπεί η λειτουργία των καταστημάτων λιανεμπορίου

πλην καταστημάτων και εμπορικών κέντρων, με την χρήση ειδικού κωδικού και ως τρεις ώρες συνολικά κατά την- διάρκεια της ημέρας. «Θα επιτρέπεται η πώληση εκτός καταστήματος με ραντεβού, με το click away, και η πώληση εντός καταστήματος με ραντεβού με click in shop. Εντός του καταστήματος, θα επιτρέπεται ένας πελάτης ανά 25 τ.μ., με μέγιστο όριο 20 πελάτες κατά περίπτωση».

Ανακοίνωσε, επίσης, πως από το Σάββατο 3 Απριλίου και μόνο για τα Σαββατοκύριακα θα επιτρέπεται με την χρήση του κωδικού 6 η μετακίνηση για προσωπική άσκηση με όχημα σε υπαίθριο χώρο έως 3 άτομα ή μια οικογένεια.

Διαβάστε επίσης: Ελλάδα: 3.616 νέα κρούσματα και 76 θάνατοι

Keywords
Τυχαία Θέματα