Έληξε η απεργία οδηγών ταξί του αεροδρομίου Πάφου

Έληξε στις 12 το μεσημέρι η απεργιακή 24ωρη κινητοποίηση των οδηγών ταξί του αεροδρομίου Πάφου.

Ο πρόεδρος της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Αστικών Ταξί ΠΟΒΕΚ, Ντίνος Κωνσταντίνου ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως μετά τη συνάντηση που είχε η Ομοσπονδία με εκπρόσωπο της Hermes και τον εκπρόσωπο της Αστυνομίας του αεροδρομίου που είναι υπεύθυνος για

την ασφάλεια αποφασίστηκε να δοθεί πίστωση χρόνου δέκα ημερών .

Ο κ. Κωνσταντίνου είπε πως αν σ’ αυτό το διάστημα δεν εξευρεθεί λύση θα υπάρξει κλιμάκωση των μέτρων εκτός του αερολιμένα Πάφου και παγκύπρια.

Η απεργία των 70 με 80 οδηγών ταξί που δραστηριοποιούνται στον αερολιμένα ήταν προγραμματισμένη για 24 ώρες ωστόσο διήρκεσε μόλις έξι ώρες μετά την καλή διάθεση που επέδειξαν για επίλυση του προβλήματος αμφότερες οι πλευρές.

Οι οδηγοί είχαν εξαγγείλει την στάση εργασίας γιατί διαπιστώθηκε ότι το αίτημά τους για επαναφορά του χώρου στάθμευσης των ταξί στο σημείο που είχε δημιουργηθεί με την ίδρυση του αεροδρομίου δεν έχει καταστεί δυνατό να ικανοποιηθεί, ενώ έχουν δημιουργηθεί και νέα προβλήματα με αποτέλεσμα τη μη ομαλή λειτουργία των ταξί.

Εξάλλου, ο Νίκος Κούτης πρόεδρος αστικών ταξί αεροδρομίου Πάφου ΠΟΑΤ – ΠΟΒΕΚ ανέφερε πως ο Διευθυντής του Υπουργείου Μεταφορών επέδειξε καλή διάθεση, κατανοώντας πως οι οδηγοί δικαιολογημένα αντιδρούν και πως θα πρέπει να μεταφερθούν στο χώρο που στάθμευαν για οκτώ με εννέα χρόνια .

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα