Θεοχάρους: Καταστροφικός ο ενιαίος φορολογικός συντελεστής

«H αύξηση του φορολογικού συντελεστή δεν καταπολεμά τη φοροδιαφυγή, εκτός του γεγονότος ότι συνιστά και πλήγμα στην πρακτική του ελεύθερου ανταγωνισμού», σύμφωνα με την κ. Θεοχάρους.

Η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης και Ευρωβουλευτής του ECR, Ελένη Θεοχάρους, μιλώντας ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αναφέρθηκε στο θέμα του ενιαίου φορολογικού συντελεστή που κάποια κράτη μέλη επιχειρούν να επιβάλουν στην ΕΕ, υπό το πρόσχημα της πάταξης της φοροδιαφυγής.

«Η αύξηση», πρόσθεσε, «του φορολογικού συντελεστή, θα αναγκάσει εταιρίες να εγκαταλείψουν

την ΕΕ προς άλλους προορισμούς, γεγονός που θα προκαλέσει οικονομικά προβλήματα στην ίδια, και θα είναι καταστροφική εξέλιξη για μικρά κράτη μεταξύ των οποίων και η Κυπριακής Δημοκρατία».

Σημείωσε συγκεκριμένα ότι το Ηνωμένο Βασίλειο μετά από το δημοψήφισμα εξόδου από την ΕΕ, ανακοίνωσε μείωση του εταιρικού φόρου και των κερδών των εταιρειών από το 20% στο 15%, με στόχο την προσέλκυση εταιριών.

«Είμαστε υπέρ της πάταξης φοροδιαφυγής αλλά όχι στην αύξηση και στην ενοποίηση του εταιρικού φόρου, που είναι τμήμα των κυριαρχικών δικαιωμάτων των κρατών μελών» τόνισε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Αλληλεγγύης.

Keywords
Τυχαία Θέματα