Ελεγκτής/διαχείριση απορριμμάτων:«Έρμαιο ορέξεων μονοπωλίων»

«Οι αποφάσεις και χειρισμοί των τελευταίων τεσσάρων ετών για τη διαχείριση των απορριμμάτων, μάς κατέστησαν έρμαιο των ορέξεων ιδιωτικών μονοπωλίων και θα πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο έρευνας», υποδεικνύει σε σημερινή ανακοίνωσή της η Ελεγκτική Υπηρεσία.

Στην ανακοίνωση, η Ελεγκτική Υπηρεσία υποδεικνύει, μεταξύ άλλων, ότι: «Ως αποτέλεσμα της απόφασης για μη κατασκευή Μονάδας ΟΕΔΑ στη Λευκωσία και της παράλειψης να υλοποιηθεί το μέρος της Απόφασης του ΥΣ του Οκτώβρη του 2013 για κατασκευή ΧΥΤΥ στη Λευκωσία,

μόνη επιλογή για να μην πληρώσει η Δημοκρατία πρόστιμο στην ΕΕ, είναι να παρακαλέσουμε και να πείσουμε τον Ανάδοχο της Κόσιης να δεχθεί να παραλάβει τα σκουπίδια της Λευκωσίας. Αυτός αρνείται αν δεν πάρει αμνηστία για τις υποθέσεις διαφθοράς για τις οποίες διώκεται ποινικώς.

• Ως αποτέλεσμα της καθυστέρησης των 4 χρόνων στην προκήρυξη διαγωνισμού για τη διάθεση του SRF της Λεμεσού, βασική επιλογή για να μην πληρώσει η Δημοκρατία πρόστιμο στην ΕΕ, είναι να παρακαλέσουμε και να πείσουμε την Τσιμεντοποιία Βασιλικού να δεχθεί να παραλάβει αυτό το υλικό. Ενώ, δε, όταν γνώριζε ότι είχαμε και άλλες πιθανές επιλογές, η εταιρεία δήλωνε γραπτώς ότι θα αγόραζε το υλικό αυτό προς €3 τον τόνο, σήμερα ζητά €50».

Εκ πρώτης όψεως θέμα προς εξέταση

Εκ πρώτης όψεως, εγείρεται θέμα προς εξέταση σε σχέση με την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου να διορίσει Ερευνητική Επιτροπή, προκειμένου να εξετάσει τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν για τη διαχείριση των οικιακών αποβλήτων, διαπιστώνει ο Γενικός Εισαγγελέας.

Φαίνεται να εγείρεται κάποιο θέμα, στο κατά πόσο το Υπουργικό Συμβούλιο θα έπρεπε η όχι, εκείνο να διορίσει Ερευνητική Επιτροπή για τη συζήτηση του θέματος ή κατά πόσο να τη διορίσει ο Γενικός Εισαγγελέας, αν θεωρηθεί ότι το Υπουργικό Συμβούλιο είναι όργανο εμπλεκόμενο στα υπό εξέταση θέματα, δήλωσε ο Κώστας Κληρίδης και επιφυλάχθηκε να εξετάσει την επιστολή το συντομότερο. «Οι αποφάσεις και χειρισμοί των τελευταίων τεσσάρων ετών για τη διαχείριση των απορριμμάτων, μάς κατέστησαν έρμαιο των ορέξεων ιδιωτικών μονοπωλίων και θα πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο έρευνας», υποδεικνύει σε σημερινή ανακοίνωσή της η Ελεγκτική Υπηρεσία.

Keywords
Τυχαία Θέματα