Ελεύθερος χρόνος και τεχνολογία!

Η τεχνολογία έχει μια θετική επίδραση στην κατανάλωση του χρόνου που ξεφεύγουμε από όλα αυτά που μας κουράζουν και μας βάζουν σε διαδικασία άγχους και αρνητικής σκέψης.

Πρώτα από όλα έχουμε άμεση πρόσβαση σε κάθε τι που μας ενδιαφέρει και μας απασχολεί και έτσι μας εξασφαλίζει χρόνο. Ακόμα, όταν για διάφορους λόγους, όπως ασθένειες ή οικονομική κρίση, δεν μπορούμε να βγούμε έξω έχουμε κάτι να ψυχαγωγηθούμε και να περάσει κάπως πιο ευχάριστα η ώρα μας.

Η εξέλιξη της τεχνολογίας αυξάνει τους ρυθμούς με τους οποίους πρέπει να κινούμαστε μέσα στο ίδιο πάντα χρονικό πλαίσιο. Κάνει τη

δουλειά μας πιο απαιτητική και μας πιέζει να γίνουμε πιο παραγωγικοί, τουλάχιστον ως προς την ποσότητα. Μας δημιουργεί, έτσι, περισσότερες υποχρεώσεις και μας αφήνει λιγότερο ελεύθερο χρόνο.

Από την άλλη πάλι, παραβλέποντας τα θετικά στοιχεία που έχει η τεχνολογία. επιλέγουμε να μη συμπεριλαμβάνουμε στις αιτίες του προβλήματος, ίσως την πιο σημαντική. Το ότι μας δίνει δηλαδή πολλές ευκαιρίες να καθόμαστε και να μην κάνουμε τίποτα και για τις οποίες διαθέτουμε άπλετο χρόνο.

Η σημερινή τεχνολογία μας δίνει την δυνατότητα οτιδήποτε συμβαίνει στον κόσμο να μπορούμε να το παρακολουθούμε μέσω της οθόνης ενός υπολογιστή. Έτσι, όμως, χάνουμε την ευκαιρία να ζήσουμε πραγματικά σε ζωντανό χρόνο αυτό που συμβαίνει σήμερα.

Ελάχιστες φορές στην καθημερινότητά μας ερχόμαστε σε άμεση επαφή με άλλους ανθρώπους κάνοντας μια εποικοδομητική συζήτηση και χρήση της ελληνικής γλώσσας. Αντιθέτως, με την τεχνολογία έχουμε φτάσει σε σημείο τον ελεύθερο χρόνο μας να τον καταναλώνουμε στον υπολογιστή και με ανταλλαγή μηνυμάτων γραμμένα σε παραποίηση της ελληνικής γλώσσας.

Αρνητική επίδραση έχει και στο θέμα του αθλητισμού καθώς περνάμε πολλές ώρες μπροστά σε μια οθόνη υπολογιστή και δεν πηγαίνουμε σε ένα γυμναστήριο ή δεν βγαίνουμε έξω να αθληθούμε εις βάρος της σωματικής υγείας. Τέλος, την ίδια επίδραση δημιουργεί απέναντι στην απόκτηση γνώσεων και στον εμπλουτισμό του λεξιλογίου μέσω της ανάγνωσης διαφόρων βιβλίων.

Πηγή: exoumeapopsh.blogspot.com

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ελεύθερος,eleftheros