Ελεύθεροι οι ΔΡΑΣίτες-Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν&καταγγελίες

Ελεύθεροι αφέθηκαν λίγο μετά τις 16:00 της Παρασκευής οι 9 φοιτητές, μέλη της κυπριακής παράταξης με έδρα στην Ελλάδα ΔΡΑΣΙΣ - ΚΕΣ, μετά την κλήτευσή τους στον Αστυνομικό Σταθμό Λυκαβηττού, αφού το πρωί προηγήθηκαν παρατράγουδα στην Εκκλησία της Φανερωμένης, κατά το μνημόσυνο των πεσόντων κατά την τουρκική εισβολή.

Υπενθυμίζεται ότι οι 9 ΔΡΑΣίτες κατέληξαν το πρωί σε αστυνομικό σταθμό για διερεύνηση του αδικήματος δημόσιας εξύβρισης του Έλληνα ΥΠΑΜ Πάνου Καμμένου.

Εναντίον τους διερευνώνται, επίσης, τα αδικήματα της οχλαγωγίας και της ανησυχίας.

Τα εννέα πρόσωπα φέρονται να φώναξαν το σύνθημα «Αλήτες, Προδότες Πολιτικοί, η Μακεδονία είναι Ελληνική».

Όπως πληροφορούμαστε, τα 8 από τα 9 πρόσωπα έχουν αφεθεί ελεύθερα, αντιμετωπίζοντας τις κατηγορίες της δημόσιας εξύβρισης, της ανησυχίας και της οχλαγωγίας, ενώ ένας φοιτητής μετέβη στο Αρχηγείο Αστυνομίας με τη συνοδεία του δικηγόρου του, για να καταγγείλει υπέρμετρη βία εναντίον του από μέλη της Αστυνομίας.

Μάλιστα, το εν λόγω πρόσωπο φωτογράφισε σημεία του σώματός του, τα οποία αποδεικνύουν - σύμφωνα με τον ισχυρισμό του - σημάδια υπέρμετρης βίας από αστυνομικούς εναντίον του.

Στο μεταξύ, το ΔΡΑΣΙΣ - ΚΕΣ εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, στην οποία τονίζει, ανάμεσα σ' άλλα, ότι: «Στιγμές δικτατορίας βίωσαν οι εκπρόσωποι του ΔΡΑΣΙΣ - ΚΕΣ, που βρέθηκαν στην Εκκλησία στην Φανερωμένη σήμερα (20/07/2018) για να τιμήσουν τους πεσόντες του 1974. Παρουσία του Πάνου Καμένου, του κυρίου που συναινεί στο ξεπούλημα της Μακεδονίας, οι ΔΡΑΣΙΤΕΣ με το πέρας του μνημοσύνου αναφώνησαν “ΑΛΗΤΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ”».

*Φωτογραφία αρχείου

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ελεύθεροι, ΔΡΑΣίτες#45Οι,eleftheroi, drasites#45oi