Το «κόλπο» με τις πινακίδες

Η κυβέρνηση βρήκε νέο τρόπο για ν’ αυξήσει το ποσό στον δημόσιο «κουμπαρά». Πώς; Με τις κατατεθειμένες πινακίδες κυκλοφορίας αυτοκινήτων και μηχανών. Σύμφωνα με νέα εγκύκλιο της ΑΑΔΕ, οι πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων που έχουν τεθεί σε ακινησία θα καταστρέφονται στους 18 μήνες, έξι μήνες νωρίτερα δηλαδή απ’ ό,τι ίσχυε μέχρι σήμερα. Όπως και πριν, έτσι και τώρα, αν κάποιος θέλει να βγάλει νέες πινακίδες για το όχημά του, αφού περάσουν οι 18 μήνες, πληρώνει 30

ευρώ.

Σε αντίθετη περίπτωση πρέπει να γίνει άρση ακινησίας, η οποία μπορεί πλέον να έχει διάρκεια ακόμα και ενός μηνός. Αρκεί, βεβαία, ο ιδιοκτήτης να πληρώσει τα 2/12 των αναλογούντων στο όχημα ετήσιων τελών κυκλοφορίας. Μέχρι πρότινος για να συμβεί αυτό έπρεπε ο κάτοχος να καταβάλει ολόκληρο το ποσό των τελών κυκλοφορίας, κάτι το οποίο φυσικά δεν έκανε κανείς. Έτσι, στην προσπάθεια της η κυβέρνηση να εισπράξει μερικά ευρώ ακόμα, δίνει την παραπάνω δυνατότητα στους ιδιοκτήτες των οχημάτων που έχουν κατατεθεί η πινακίδες τους.

Αυτές οι ακραίες σκέψεις φορολόγησης είναι σχεδόν εφιαλτικές για μία Αριστερά που υποτίθεται ότι δεν κυβερνάει με αρχές φιλελευθερισμού. Από τη μία σου δίνουν τη δυνατότητα να μπορέσεις να χρησιμοποιήσεις για έναν μήνα ή περισσότερους το όχημά σου και από την άλλη σου λένε ότι μετά από 18 μήνες οι πινακίδες χάνονται και πρέπει να ξαναπληρώσεις για να τις ξαναβγάλεις. Δηλαδή, εν ολίγοις σου λένε πως στο διάστημα των 18 μηνών πρέπει να έχεις συνέλθει οικονομικά, να έχεις βρει δουλειά για να ξαναπάρεις τις πινακίδες σου. Και ποιοι το λένε αυτό; Αυτοί που δεν έχουν καταφέρει να ξεχρεώσουν τη χώρα στα τρία χρόνια της διακυβέρνησης τους. Και δεν αναφερόμαστε στο ΠΑΣΟΚ και στη Νέα Δημοκρατία που είναι οι κύριοι και οι βασικοί υπεύθυνοι της συμφοράς αυτού του τόπου, μιλάμε γι’ αυτούς που ήρθαν ως ελπίδα αυτού του τόπου. Αυτοί, λοιπόν, κάνουν μαθήματα στους πολίτες πότε πρέπει να πληρώσουν τις πινακίδες τους. Ωραίο «κόλπο», αλλά αυτά τα κολπάκια του φιλελευθερισμού δεν ταιριάζουν στην Αριστερά. Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα