ΕΛΑΜ: Ανακοίνωσε τις υποψηφιότητες των Σαββίδη, Κολιού, Μιχαηλίδη, Χαραλάμπους

Τους πρώτους δέκα υποψήφιους για τις βουλευτικές εκλογές, ανακοίνωσε το ΕΛΑΜ.

Διαβάστε ακόμη: Ανακοίνωσε τους υποψηφίους Παπακωνσταντίνου, Μιχαήλ και Ρούσου το ΕΛΑΜ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Πάρις Σαββίδης γεννήθηκε στις 14/12/1965 στη Λεμεσό και είναι πατέρας δύο θυγατέρων της Κλάρας 19 και της Ιόλης 11 ετών. Ο πατέρας του Πανίκκος Σαββίδης, γνωστός αγωνιστής της ΕΟΚΑ,

υπήρξε αρχηγός δύο 10μελών ομάδων εκτελεστών σαμποτέρ και της Νεολαίας της Εμπορικής Ακαδημίας Νέων Λεμεσού. Ακολούθως υπηρέτησε στην Αστυνομία Κύπρου μέχρι το 1995. Η μητέρα του, Ανδρούλλα Σαββίδου διετέλεσε διευθύντρια νοσηλευτικού προσωπικού στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού και Λάρνακας.

Αφού ολοκλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία, φοίτησε στο Πανεπιστήμιο του Μπόχουμ της Γερμανίας. Επιστρέφοντας στην Κύπρο δραστηριοποιήθηκε στον τομέα των επιχειρήσεων, με δική του εταιρία στον τομέα των τηλεπικοινωνιών μέχρι το 2004, ενώ εν συνεχεία εργάστηκε ως Διευθυντής Πωλήσεων της Unicars. Το 2016 μετά από 12 χρόνια πετυχημένης πορείας, αναλαμβάνει τη θέση του Γενικού Διευθυντή της Remax, ενώ σήμερα βρίσκεται στην θέση του COO του ομίλου εταιρειών Δ.  Ζαβος.

Ασχολείται με τα κοινά από τα εφηβικά του χρόνια. Διετέλεσε Πρόεδρος των Κυπρίων Φοιτητών και Επιστημόνων στο Μπόχουμ, με έντονη εθνική δράση. Διετέλεσε για σειρά ετών αντιπρόεδρος του κυνηγετικού συλλόγου Ωρίωνα Λεμεσού και μέλος της Επαρχιακής ΚΟΚ &ΔΑΖ Λεμεσού. Επίσης υπηρέτησε ως πρόεδρος του Ομίλου Ερασιτεχνικής Αλιείας για 5 έτη.  Για 11 συναπτά έτη υπήρξε Πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων του Τσιρείου Δημοτικού Σχολείου Λεμεσού, και μέλος του Δ/Σ της Ομοσπονδίας Συνδέσμου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικής Εκπαίδευσης Λεμεσού. Διετέλεσε ταμίας του ΔΣ του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού, ενώ συμμετέχει ως μέλος σε διάφορες φιλανθρωπικές οργανώσεις στηρίζοντας τους δυσπραγούντες συμπολίτες μας.

Η διαφθορά του πολιτικού συστήματος, η οικονομική εξαθλίωση της κοινωνίας και η ανάγκη για εθνική επιβίωση του Ελληνισμού της Κύπρου τον ώθησαν να διεκδικήσει μια θέση στο κοινοβούλιο με το ΕΛΑΜ, που είναι το μοναδικό κόμμα που δεν έχει εμπλακεί ποτέ σε σκάνδαλα και πρεσβεύει τα ιδεώδη που μας άφησαν οι πρόγονοι μας ως παρακαταθήκη.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:

Η Μαρία Κολιού Γεννήθηκε το Μάιο του 1980 στην Λευκωσία από πρόσφυγες γονείς. Τον Νίκο Κολιό από την Κυθραία και την Ελένη Κολιού από το Μάσσαρι της επαρχίας Μόρφου. Είναι νυμφευμένη με τον Αντώνη Τσίσσιο από τη Λεμεσό και έχουν δύο παιδιά.

Αποφοίτησε από το Παγκύπριο Γυμνάσιο Λευκωσίας το 1998 και ακολούθως μετέβηκε στην Αυστρία για σπουδές. Ως αριστούχα φοιτήτρια των τμημάτων Μουσικών σπουδών, Παιδαγωγικών και Ψυχολογίας του Κρατικού Πανεπιστημίου Βιέννης, εξασφάλισε υποτροφία από το ίδρυμα της Γαλλίας  Leventis Foundation. Πήρε το Πτυχίο της με Άριστα.

Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού ( Master of Arts) με κατεύθυνση τη Μουσικοθεραπεία, του Πανεπιστημίου Βιέννης και Μεταπτυχιακού στις Επιστήμες της Αγωγής με κατεύθυνση την Εκπαιδευτική Διοίκηση και Ηγεσία του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Συνέχισε τις σπουδές της σε Διδακτορικό επίπεδο σε θέματα Εκπαίδευσης.
Κατά την διάρκεια των σπουδών της εργαζόταν στον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού (Κ.Ο.Τ.) και στην Κυπριακή  Πρεσβεία που εδρεύει στη Βιέννη.
Με την επιστροφή της στην Κύπρο εργάστηκε ως εκπαιδευτικός σε διάφορα Ιδιωτικά Ιδρύματα αλλά και ως Μουσικοθεραπεύτρια.

Διετέλεσε Γραμματέας Δημοσίων Σχέσεων ΝΕ.ΔΗ.Κ Λευκωσίας το 2008 -2011 και Μέλος της Ε.Ε. του Ινστιτούτου Νέων Επιστημών Λευκωσίας του ΔΗΚΟ. Το 2013-2018 διορίστηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου (Θ.O.K.) ως Μέλος, για δύο συνεχόμενες θητείες.

Σήμερα είναι ενεργό μέλος του Συνδέσμου Δ.Ε.Π.Υ. (Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής/Υπερκινητικότητας), ενεργό μέλος του Συνδέσμου για άτομα με Αυτισμό στην Κύπρο. Μιλά Ελληνικά, Αγγλικά και Γερμανικά και ασχολείται κυρίως με έρευνες σε θέματα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ατόμων με Αναπηρία.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:

Ο Σάββας Μιχαηλίδης γεννήθηκε στις 28/6/1954, είναι νυμφευμένος και πατέρας τεσσάρων παιδιών. Υπηρέτησε εθελοντικά την θητεία του στην Εθνική Φρουρά, όπου κατατάγηκε στην 31 Μοίρα Καταδρομών από το 1973 έως το 1976, ορθώνοντας ανάστημα απέναντι στον Τούρκο εισβολέα στις μάχες του Κοτζάκαγια, και στα Πάναγρα. Μέχρι σήμερα υπηρετεί εθελοντικά στις τάξεις της εθνοφυλακής, συμμετέχει ενεργά σε όλες τις παρελάσεις, στη σκοπευτική ομάδα και όπου αλλού τον καλέσει το καθήκον. Παράλληλα είναι σημαιοφόρος του Συνδέσμου Εφέδρων Καταδρομών Λεμεσού, κρατώντας ψηλά τα εθνικά μας λάβαρα.

Σπούδασε Ηλεκτρονικά το 1976 στην Αθήνα, ενώ με την επιστροφή του στην Κύπρο εργάστηκε επί σειρά ετών σε μεγάλες εταιρίες ως τεχνικός. Ενώ από το 2010 εργάζεται ως φύλακας ασφαλείας.

Από τα αρχικά στάδια ίδρυσης του ΕΛΑΜ, ο κ. Σάββας Μιχαηλίδης ανταποκρίθηκε στο εθνικό κάλεσμα, καθώς οι έντονες ανησυχίες του για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, δεν μπορούσαν να τον αφήσουν αδρανή. Αξίζει να σημειωθεί πως έχει κατέλθει ως υποψήφιος Βουλευτής με το ΕΛΑΜ το 2011 και το 2016.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:

Ο Μάριος Χαραλάμπους γεννήθηκε στις 18/6/1969 και κατάγεται από το Πραστειό Αυδήμου, είναι παντρεμένος και πατέρας 3 παιδιών.

Είναι πρώην διεθνής  ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα και μέλος της καλύτερης εντεκάδας στην ιστορία της ομάδας μετά από ψηφοφορία των οπαδών της, διετέλεσε αρχηγός της εθνικής Κύπρου, ενώ βρίσκεται στην δεκάδα των ποδοσφαιριστών με τις περισσότερες συμμετοχές. Επίσης είναι κάτοχος του ανώτατου διπλώματος προπονητικής Uefa PRO Licence.

Εργάζεται στο Συμβούλιο Αποχετεύσεως Λεμεσού – Αμαθούντος, στη θέση του τεχνικού επιθεωρητή πολίτης μηχανικής.

Λόγω των έντονων εθνικών και κοινωνικών του ανησυχιών εντάχθηκε στο ΕΛΑΜ από τα πρώτα χρόνια της ίδρυσής του, ενώ είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Διαβάστε ακόμη: Αριστίνδην υποψήφιος του ΕΛΑΜ ο Ανδρέας Θεμιστοκλέους

Keywords
Τυχαία Θέματα