ΕΚΥΣΥ: Να επανεξεταστούν οι αιτήσεις για μικρές επιταγές

Έκκληση προς το Υπουργείο Εργασίας να εξεταστούν το συντομότερο δυνατόν οι αιτήσεις των χαμηλοσυνταξιούχων για επανάκτηση της μικρής επιταγής, απευθύνει η Ενωση Κυπρίων Συνταξιούχων ΕΚΥΣΥ.

Σε γραπτή ανακοίνωση της ΕΚΥΣΥ αναφέρεται ότι «απαίτηση των συνταξιούχων Λάρνακας και Αμμοχώστου είναι η επανάκτηση των δικαιωμάτων τους και επαναφορά τους στο σημείο που ήταν πριν τις αποκοπές που άρχισαν από το 2013. Σε σύσκεψη στελεχών που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα ο Γενικός Γραμματέας της Οργάνωσης

Κώστας Σκαρπάρης διαβεβαίωσε πως η Γραμματεία της ΕΚΥΣΥ αποφάσισε ότι σε συνεργασία με τη ΠΕΟ θα συνεχίσει τον αγώνα μέχρι να αποκατασταθεί πλήρως η ζημιά που έχει υποστεί το βιοτικό επίπεδο των συνταξιούχων και η οποία ξεπερνά το 30%».

Όπως ανέφερε ο κ. Σκαρπάρης «έχουν αφαιρεθεί αυθαίρετα περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ και επιστράφηκαν τελευταίως, λόγω προεκλογικών σκοπιμοτήτων ψίχουλα».

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ακόμα ότι με αφορμή την Ημέρα Συνταξιούχων της Ευρώπης «η ΕΚΥΣΥ, ως ενεργό μέλος της Διεθνούς Οργάνωσης Συνταξιούχων πραγματοποίησε συσκέψεις σε όλες τις πόλεις κατά τη διάρκεια των οποίων συζητήθηκαν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι ύστερα από τις περικοπές που έγιναν».

Αναφέρεται ακόμα ότι «συνεχίζονται τα παράπονα των χαμηλοσυνταξιούχων που υπέβαλαν αίτηση για επανάκτηση της μικρής επιταγής, αφού παρά το γεγονός ότι πέρασαν πέντε μήνες από την ημερομηνία υποβολής τους, δεν έχουν ακόμα λάβει απάντηση. Η ΕΚΥΣΥ ζητά ξανά από το Υπουργείο εργασίας να στελεχώσει με το απαραίτητο προσωπικό το αρμόδιο τμήμα ούτως ώστε να εξεταστούν χωρίς άλλη καθυστέρηση οι αιτήσεις των χαμηλοσυνταξιούχων».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα