ΒΙΝΤΕΟ:«Πνίγηκε» η Κύπρος-Προβλήματα και διακοπές ρεύματος

Προβλήματα προκλήθηκαν στις περιοχές που κτύπησαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα, με δυσκολίες στο οδικό δίκτυο και διακοπές ρεύματος σε κάποιες περιοχές με επίκεντρο τη Λεμεσό.

Να θυμίσουμε ότι κίτρινη προειδοποίηση, με ισχύ μέχρι τις 18.00 το απόγευμα, εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία. Λόγω ασταθούς αέριας μάζας που επηρεάζει

την περιοχή, αναμένονται έντονες βροχές και καταιγίδες. Στο επίκεντρο των καταιγίδων, η βροχόπτωση είναι δυνατό να ξεπεράσει τα 35 χιλιοστά την ώρα, αναφέρει στην προειδοποίησή της η Μετεωρολογική.

Εξάλλου, σύμφωνα με Λειτουργό της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας ο οποίος μίλησε στο Μεσημέρι και Κάτι, οι καταιγίδες θα συνεχιστούν μέχρι και τη Δευτέρα.

Η εξήγηση του φαινομένου είναι, σύμφωνα με τον Λειτουργό, η θέρμανση στο έδαφος και η ένταση ηλιακής ακτινοβολίας, η οποία πυροδοτεί τις καταιγίδες τις ίδιες ώρες.

Επικρατέστερες περιοχές για να επηρεαστούν, είναι αυτές του εσωτερικού και των ορεινών. Δεν αποκλείεται, ωστόσο, καμιά άλλη περιοχή.

Από την έντονη βροχόπτωση που ξέσπασε λίγο μετά το μεσημέρι επηρεάστηκε το οδικό σύστημα, αρχικά στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας- Λάρνακας, στο ύψος των Λυμπιών και στη συνέχεια στον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας – Λεμεσού, παρά την Κοφίνου και το Καλό Χωριό, καθώς επίσης και στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Πάφου.

Επίσης, λίγο μετά τις 15:00 το απόγευμα, σε ανακοίνωση η Αστυνομία προειδοποίησε τους οδηγούς ότι λόγω της έντονης βροχόπτωσης, σε σημείο του αυτοκινητόδρομου, αμέσως μετά το ανήφορο της Κακορατζιάς, έχει συσσωρευτεί αυξημένη ποσότητα νερό στο οδόστρωμα, με αποτέλεσμα ο δρόμος να καταστεί επικίνδυνος.

Την κατάσταση στο οδικό δίκτυο καταδεικνύουν βίντεο που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Την ίδια ώρα, λόγω της κακοκαιρίας, πολλές περιοχές στην Κύπρο έμειναν χωρίς ρεύμα.

Σύμφωνα με την ΑΗΚ, αυτή την ώρα οι ακόλουθες περιοχές δεν έχουν ρεύμα:

Λεμεσός:

Καπηλειό

Λιμνάτης

Πελένδρι

Τριμήκληνη

Σιλίκου

Λάνεια

Σούνι

Σωτήρα

Ερήμη

Καντού

Μαθηκολώνη

Λάρνακα:

Σκαρίνου

Χοιροκοιτία

Αγγλισίδες

Κόρνος

Πάφος:

Χούλου

Λεμώνα

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση (18:13) στις περισσότερες περιοχές έχουν αποκατασταθουν οι βλάβες.

*Βιντεο από τη σελίδα CY Police Checkpoints

Keywords
Τυχαία Θέματα