ΕΚΥΣΥ: Επιστολή για επιστροφή έκτακτης εισφοράς για άμυνα

Απαράδεκτη θεωρεί η Ένωση Κυπρίων Συνταξιούχων (ΕΚΥΣΥ) «την καθυστέρηση που παρατηρείται στην εξέταση των αιτήσεων των συνταξιούχων οι οποίοι έχουν υποβάλει αιτήσεις-δηλώσεις εισοδήματος για επιστροφή της έκτακτης εισφοράς για την άμυνα που αποκόπηκε από τόκους καταθέσεων για το 2017 ή και προηγούμενα χρόνια με αναδρομική ισχύ από το 2012-2016».

Σε ανακοίνωσή της, η ΕΚΥΣΥ αναφέρει ότι έχει

αποστείλει επιστολή στον Έφορο Φορολογίας, ύστερα από αρκετά παράπονα που έλαβε από ηλικιωμένους, με βάση τα οποία «ενώ έχουν υποβάλει τις αιτήσεις-δηλώσεις τους από τις αρχές του 2018, μέχρι σήμερα δεν έχουν εξεταστεί, ούτε έχουν πάρει οποιαδήποτε απάντηση».

Η ΕΚΥΣΥ στην επιστολή της επισημαίνει και το γεγονός ότι, όπως αναφέρει, «το Τμήμα Φορολογίας υποχρέωσε από φέτος τους ηλικιωμένους να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους μόνο σε ηλεκτρονική μορφή, με τη δικαιολογία ότι θα διευκολυνθεί και η διαδικασία εξέτασης, αντίθετα όμως έχει περάσει ένας χρόνος και οι συνταξιούχοι περιμένουν».

Προσθέτει ότι «κάποιοι από αυτούς έχουν χάσει το δικαίωμα ενίσχυσης των εισοδημάτων τους ως χαμηλοσυνταξιούχοι λόγω του ότι υπολογίζονται στα συνολικά τους ετήσια εισοδήματα και οι τόκοι, χωρίς ωστόσο να τους πληρωθούν, εφόσον δεν τους επιστρέψατε το 27% από το 30% που τους αφαιρείτε για εισφορά για την άμυνα».

Η ΕΚΥΣΥ «ζητά όπως εξεταστούν οι αιτήσεις το συντομότερο, έτσι ώστε οι δικαιούχοι να πληρωθούν πριν από το τέλος του 2018», ενώ, θεωρώντας «πολύ σοβαρό το πρόβλημα», απέστειλε και στον Υπουργό Οικονομικών αντίγραφο της επιστολής, που ήδη εστάλη στον Έφορο Φορολογίας Γιάννη Τσαγκάρη.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα