Αναβάλλεται η Σύνοδος Κορυφής -Κρούσμα κορωνοϊού σε υπάλληλο

Η σύνοδος κορυφής της ΕΕ που επρόκειτο να διεξαχθεί στις 24-25 Σεπτεμβρίου, αναβάλλεται για την επόμενη εβδομάδα, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

Ο Μισέλ ανέβαλε την σύνοδο για τις 1-2 Οκτωβρίου επειδή εντοπίστηκε ένα κρούσμα της Covid-19 στο περιβάλλον του. Ο ίδιος έχει τεθεί σε καραντίνα, μολονότι το τεστ στο οποίο υποβλήθηκε την Δευτέρα βγήκε αρνητικό.

The @eucopresident has decided to postpone the special European Council meeting that was planned for 24 and 25 September to 1 and 2 October #EUCO

— Barend Leyts (@BarendLeyts) September 22, 2020

Σημειώνεται πως, επικυρώθηκε η βούληση για έναν ελληνο-τουρκικό διάλογο για το θέμα της ανατ. Μεσογείου στην τηλεδιάσκεψη, που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, μεταξύ του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ και του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΣΙΓΜΑ στην Κωνσταντινούπολη, Μαρία Ζαχαράκη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας, «συζητήθηκαν διεξοδικά οι σχέσεις Τουρκίας-ΕΕ, καθώς επίσης και οι εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο, ενώ δηλώθηκε ότι Τουρκία και Ελλάδα είναι έτοιμες να ξεκινήσουν διερευνητικές επαφές».
 

Keywords
Τυχαία Θέματα