Ισχυρός σεισμός στην Τουρκία (ΒΙΝΤΕΟ)

Ισχυρός σεισμός 6 ρίχτερ (6,5 ρίχτερ κατά το γεωδυναμικό ινστιτούτο της Κων/λης, Καντιλί) σημειώθηκε στις 14.25 το μεσημέρι στην πόλη Denizli της επαρχίας της Σμύρνης.

Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 7 χιλιόμετρα κι έγινε αισθητός σε πολλές επαρχίες, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΣΙΓΜΑ στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη. 

 

To επίκεντρο του σεισμού ήταν

η πόλη Μποζκούρτ (σ.σ. γκρίζος λύκος) 52 χλμ. ανατολικά της πόλης και ομώνυμου νομού της Τουρκίας Ντενιζλί (η οποία απέχει 225 χλμ. από τη  Σμύρνη).

Έγιναν διαδοχικά 2 σεισμοί, ο πρώτος στις 14.19 το μεσημέρι είχε μέγεθος 4.2 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ και εστιακό βάθος 17 χιλιόμετρα και 6 λεπτά αργότερα στις 14.25 ο δεύτερος 6 ρίχτερ με εστιακό βάθος αντίστοιχα 7 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένα σπίτι έχει καταρρεύσει, καθώς και η οροφή του αεροδρομίου Τσαρντάκ στην περιοχή Ντενιζλί.

Μετασεισμοί καταγράφονται συνεχώς, ενώ σύμφωνα τα τουρκικά γεωδυναμικά ινστιτούτα μικροί σεισμοί σημειώνονταν από το πρωί στην περιοχή της Σμύρνης 300 χλμ. από το επίκεντρο του σεισμού των 6 ρίχτερ.

Πέντε άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο έπειτα από κρίση πανικού και άλλο ένα τραυματισμένο ελαφρά επειδή πετάχτηκε από το παράθυρο.

Ο καθηγητής σεισμολογίας Νατζί Γκιορούρ, δήλωσε ότι η συγκεκριμένη περιοχή είναι από τις πιο ενεργές του κόσμου, ότι υπάρχουν πολλά ρήγματα αλλά δεν είναι μεγάλα. “Ήταν πολύ αναμενόμενο και δεν προκαλεί καμιά έκπληξη”, ανέφερε.

Πανικός επικρατεί στην περιοχή του Ντενιζλί με τους κατοίκους να έχουν βγει στους δρόμους φοβούμενοι μεγαλύτερο σεισμό.

M5.8 #earthquake (#deprem) strikes 142 km NW of #Antalya (#Turkey) 10 min ago. Effects reported by eyewitnesses: pic.twitter.com/2iSJwxrMwZ

— EMSC (@LastQuake) August 8, 2019

Keywords
Τυχαία Θέματα