Ισχυρός σεισμός στην Ελλάδα έγινε αισθητός και στην Αθήνα

Σεισμική δόνηση καταγράφηκε λίγα λεπτά πριν τις 9 και μισή το πρωί στην Ελλάδα.


Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, σεισμική δόνηση μεγέθους 6.1 Ρίχτερ σημειώθηκε στον θαλάσσιο χώρο 179 χλμ δυτικά του Ηρακλείου της Κρήτης.

Η

δόνηση έγινε αρκετά αισθητή στο Ηράκλειο και  στην Αθήνα.

Μέχρι στιγμής, στην πυροσβεστική δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

Σύμφωνα με το ελληνικό sputnik, η ισχυρή σεισμική δόνηση ήταν μεγέθους 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Ιδιαίτερα αισθητή στη δυτική Κρήτη η σεισμική δόνηση, χωρίς αναφορές για ζημιές

Ιδιαίτερα αισθητή, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να υπάρχουν αναφορές στις αρχές για ζημιές, έγινε η σεισμική δόνηση που σημειώθηκε το πρωί στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Αντικηθύρων και Κρήτης.

Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην Κίσσαμο, την Παλαιόχωρα και το βόρειο τμήμα των Χανίων προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους.

Στις αυλές των σχολείων παραμένουν οι μαθητές μετά τον σεισμό

Στις αυλές των σχολείων του Ηρακλείου βρίσκονται οι μαθητές μετά τη σεισμική δόνηση των 6,1 ρίχτερ. Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου Κώστας Θεοφάνους, στα σχολεία ενεργοποιήθηκε το σχέδιο σεισμού και οι μαθητές παραμένουν στις αυλές των σχολείων, ενώ ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης Μανώλης Καρτσωνάκης εξήγησε ότι βρίσκεται σε επαφή με την Πολιτική Προστασία του Δήμου και της Περιφέρειας , χωρίς μέχρι στιγμής πάντως, να έχει καταγραφεί κάποια ζημιά ή τραυματισμός από τον σεισμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα