Εκστρατεία «Νίκησε τις καρδιοπάθειες με την καρδιά σου»

H Καρδιολογική Εταιρεία Κύπρου, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Καρδιά (29 Σεπτεμβρίου), διοργανώνει Παγκύπρια Εκστρατεία Διαφώτισης, από τις 27 Σεπτεμβρίου έως και τις 3 Οκτωβρίου, με το μήνυμα «Νίκησε τις καρδιοπάθειες με την καρδιά σου», καλώντας τους ανθρώπους να ενώσουν δυνάμεις, να συνδεθούν, να ζήσουν, να αγαπήσουν και να νιώσουν με την καρδιά τους.

Σε δελτίο Τύπου της Καρδιολογικής Εταιρείας αναφέρει ότι ο Πρόεδρός της Θεόδωρος Χριστοδουλίδης,

με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς, σημείωσε ότι τα καρδιαγγειακά νοσήματα συνιστούν την βασικότερη αιτία θανάτου παγκοσμίως, με περισσότερους από 18.6 εκατομμύρια θανάτους ετησίως, αριθμός που μπορεί να μειωθεί δραστικά, αν αντιμετωπίσουμε τις αιτίες που τα προκαλούν.

 Ο κ. Χριστοδουλίδης σημείωσε, επίσης, ότι οι καρδιοπάθειες μπορούν να προληφθούν αν οι 4 σημαντικότεροι παράγοντες εμφάνισης καρδιοπάθειων που είναι η υψηλή αρτηριακή πίεση, η υπερχοληστερολαιμία, ο διαβήτης και το κάπνισμα, αντιμετωπιστούν μέσω μιας ισορροπημένης διατροφής, της απλής άσκησης, τον έλεγχο της πίεσης, της γλυκόζης και της χοληστερόλης.

Ο Πρόεδρος της Καρδιολογικής Εταιρείας Κύπρου τονίζει περαιτέρω ότι στόχος είναι να παραμείνουμε στην πρόληψη, ώστε να μην χρειαστεί να φτάσουμε στην ανάγκη θεραπείας.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα