Εκπρόσωπος Υπ. Υγείας: «Δεν περιμέναμε επτά θανάτους-22 τα εξιτήρια»

Χίλιες ειδικές στολές και εξοπλισμός από τα αποθέματα της Ελλάδας, που είχαν σταλεί από την Κίνα, αναμενόταν να φθάσουν σήμερα στην Κύπρο, ενώ αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται η πτήση από την Κίνα με τα απαραίτητα αναλώσιμα, ανέφερε η Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Υγείας, Μαργαρίτα Κυριάκου, μιλώντας στην «Πρώτη Εκπομπή» του Ράδιο Πρώτο. 

Κληθείσα να σχολιάσει δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι ιδιώτες γιατροί προσπαθούν να αποφύγουν

την επιστράτευση, ανέφερε πως ήδη έχει γίνει η επιστράτευση 30-40 γιατρών, σχολιάζοντας πως είναι θετικό το γεγονός ότι η πλειοψηφία των γιατρών είναι σε ετοιμότητα και στη διάθεση του Υπουργείου. 

Όσον αφορά τα απροσδιόριστα περιστατικά που νόσησαν, ανέφερε πως πρόκειται για εννέα. 

Σχετικά με το άτομο που μετέδωσε τον ιό σε άλλα 15 άτομα σε οικογενειακό τραπέζι, διευκρίνισε πως τη δεδομένη στιγμή δεν γνώριζε ότι ήταν κρούσμα, ωστόσο είχε επιστρέψει από το εξωτερικό  και θα έπρεπε να ήταν σε αυτοπεριορισμό, ενώ την ίδια ώρα ήταν σε ισχύ και τα μέτρα για περιορισμό μετακινήσεων. 

Κανένας δεν μπορεί να παραβιάζει τα μέτρα, τόνισε. 

Για το αποτέλεσμα των μέτρων, ανέφερε πως τα αποτελέσματα αναμένεται να διαφανούν περί τα τέλη τις εβδομάδας ή αρχές της επόμενης. 

Όσον αφορά των θάνατο επτά ανθρώπων από τον ιό, σημείωσε πως λυπεί το γεγονός ενώ πρόσθεσε «δεν περιμέναμε μέσα σε 3 εβδομάδες επτά θανάτους». 

Στόχος μας, τόνισε, να νοσηλευτούν στις ΜΕΘ όσο πιο λίγοι γίνεται. 

Στα θετικά, ανέφερε πως έχουν λάβει εξιτήριο μέχρι στιγμής 22 πρόσωπα ενώ αναμένονται και άλλα εξιτήρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εκπρόσωπος Υπ, Υγείας, Δεν, #4522,ekprosopos yp, ygeias, den, #4522