Εκπρ. Γ.Γ ΟΗΕ: Σταθερή η δέσμευση Αναστασιάδη - Ακκιντζί

Στην έκτη συνάντηση των δύο ηγετών, παρουσία του Ειδικού Συμβούλου του Γενικού-Γραμματέα για την Κύπρο, Εσπεν Μπαρθ Έιντε και στις δηλώσεις του τελευταίου, αναφέρθηκε στην ενημέρωση των ανταποκριτών, ο εκπρόσωπος του ΓΓ, Στεφάν Ντουζαρίκ.

Ο κ. Έιντε – είπε ο εκπρόσωπος του ΓΓ - σημείωσε ότι από την τελευταία φορά που συναντήθηκαν, οι ηγέτες είχαν την πιο έντονη περίοδο διαπραγματεύσεων μέχρι σήμερα. «Στη σημερινή(χθεσινή) συνάντηση οι δύο ηγέτες επικεντρώθηκαν σε θέματα συμπεριλαμβανομένης της διακυβέρνησης και διαμοιρασμού

εξουσίας, στο περιουσιακό, καθώς και οικονομικά θέματα. Ο κ. Έιντε είπε ότι οι δύο ηγέτες αναγνωρίζουν τη σημασία να τηρούνται οι ιδρυτικές αρχές και οι αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όπως αυτές εγκολπωθούν στη συνολική διευθέτηση, με σεβασμό του διζωνικού και δικοινοτικού χαρακτήρα της».

Τέλος ανέφερε ότι οι ηγέτες επαναβεβαίωσαν την σταθερή δέσμευση τους για μια διευθέτηση και ανυπομονούν για την επόμενη συνάντηση τους η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 27 Ιουλίου.

Πηγή - ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα