Εκπαιδευμένα σκυλιά μυρίζονται Covid19 σε αεροδρόμιο (ΒΙΝΤΕΟ)

Το Διεθνές Αεροδρόμιο του Μαϊάμι ξεκίνησε ένα πιλοτικό πρόγραμμα 30 ημερών αυτήν την εβδομάδα με τους Cobra και One Betta, ένα ζευγάρι επαγγελματικά εκπαιδευμένων σκύλων που ανιχνεύουν τον COVID-19.

«Είμαστε ευλογημένοι στην κομητεία Μαϊάμι-Ντέιντ που έχουμε τον πρώτο σκύλο που μυρίζει COVID-στην πραγματικότητα, έχουμε δύο από αυτούς-και είναι το πρώτο αεροδρόμιο οπουδήποτε που χρησιμοποιεί αυτόν τον τύπο τεχνολογίας στους τετράποδους φίλους μας,» δήλωσε στο CBS News

o πρόεδρος της Επιτροπής Dade Jose "Pepe" Diaz.

Ο Κόμπρα, ένα βελγικός Μαλινουά, και ο One Betta, ένα ολλaνδικό shepherd, έχουν εκπαιδευτεί να ανιχνεύουν τον COVID-19 μέσω ενός τεστ όσφρησης και να ειδοποιούν όταν εντοπιστεί ο ιός..

Εκπαιδεύτηκαν στο Forensic and Justice Center του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Φλόριντα, σύμφωνα με το αεροδρόμιο. Σε δημοσιευμένες, peer reviewed δοκιμές με αξιολόγηση από ομοτίμους, τα σκυλιά ανίχνευσαν με ακρίβεια τον ιό 96-99% των περιπτώσεων.

Οι Cobra και One Betta θα χρησιμοποιηθούν σε ένα σημείο ελέγχου ασφαλείας των εργαζομένων, όπου θα μυρίζουν τις μάσκες κάθε υπαλλήλου για να ανιχνεύσουν τον ιό μέσω του ιδρώτα και της αναπνοής τους, το οποίο θα περιέχει ένα άρωμα που προκαλείται από μεταβολικές αλλαγές που προκαλεί ο ιός σε ένα άτομο.

Εάν ο σκύλος εντοπίσει τον ιό, το άτομο θα υποβληθεί στη συνέχεια σε ένα γρήγορο τεστ COVID.

«Το να μπορείς να εφαρμόζεις έρευνες δεκαετιών με αυτόν τον τρόπο, να προσφέρεις ένα επιπλέον επίπεδο προστασίας στους υπαλλήλους του αεροδρομίου στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Μαϊάμι, είναι ταπεινωτικό», ανέφερε ο Kenneth G. Furton, καθηγητής Χημείας και Βιοχημείας στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Φλόριντα. σε μια δήλωση.

«Αυτά τα σκυλιά είναι ένα άλλο πολύτιμο εργαλείο που μπορούμε να αξιοποιήσουμε για να μας βοηθήσουν να ζήσουμε με αυτή τη συνεχιζόμενη πανδημία».

Διαβάστε επίσης: Γαλλική μελέτη: Αξιόπιστη διάγνωση κορωνοϊού χάρη στην όσφρηση σκύλων

Keywords
Τυχαία Θέματα