Καταγγελία: «Δεν έχω νερό εδώ και 10 χρόνια λόγω οικιστικής ζώνης»

Παράπονο σχετικά με την ύδρευση του υποστατικού της έκανε στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Πρωτοσέλιδο», η κα. Χριστίνα Καραπατέα. 

Όπως ανέφερε, εδώ και δέκα χρόνια κατοικεί μαζί με την οικογένειά της στο εν λόγω υποστατικό, για το οποίο εξασφάλισε όλες τις άδειες. 

Ωστόσο, όπως είπε, δεν έχουν πρόσβαση σε νερό καθώς το σπίτι απέχει 40 μέτρα από την οικιστική περιοχή του Δήμου Γερίου. 

Ένα χιλιόμετρο πιο μακριά από το υποστατικό της,

όπως ανέφερε, υπάρχουν σπίτια τα οποία έχουν κανονικά νερό, καθώς χτίστηκαν όταν η πρόσβαση δινόταν από το Κοινοτικό Συμβούλιο και όχι το Συμβούλιο της Υδατοπρομήθειας Λευκωσίας. 

Όπως είπε, η Υδατοπρομήθεια, ζήτησε αρχικά 16,000 ευρώ για να έχουν πρόσβαση στο νερό και μετά από τρία χρόνια ζήτησε 9.000 ευρώ για πρόσβαση και όχι κόστος σύνδεσης. 

Ο Διευθυντής της Υδατοπρομήθειας Λευκωσίας, Κωνσταντίνος Παρμακλής, μιλώντας στην εκπομπή, ανέφερε πως η Υδατοπρομήθεια εργάζεται κάτω από τον περί υδατοπρομήθειας Νόμο και Κανονισμό, ο οποίος ισχύει από το 1972 και από τότε έγιναν 8-9 τροποποιήσεις, σημειώνοντας πως τώρα εργάζονται με την τελευταία. 

Οι κανονισμοί αναφέρουν ρητά ότι και άδεια ανέγερσης να πάρει το όποιο υποστατικό, παράλληλα για να μπορεί να υδροδοτηθεί, χρειάζεται έγκριση από το διοικητικό συμβούλιο της Υδατοπρομήθειας, ανέφερε.  

Τα δικαιώματα ύδρευσης εκτός οικιστικής μονάδας χρεώνονται διπλάσια, τόνισε.  

Με τη μεταρρύθμιση που έρχεται, είπε, πρέπει να ξαναδούμε όλους τους κανονισμούς.  

Διαβάστε επίσης 

Αρχιεπίσκοπος: «Περιμένετε να πεθάνω για να πάρετε προαγωγή, δεν ντρέπεστε;»

Keywords
Τυχαία Θέματα