Εκπαιδευτική δραστηριότητα «Εξόρμηση στη Φύση»

Η Τσιμεντοποιία Βασιλικού, μέσα στο πλαίσιο της πολιτικής εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και σταθερή πάντοτε απέναντι στο θεσμό του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, διοργάνωσε σε συνεργασία με το Κυπριακό Ίδρυμα για την Προστασία του Περιβάλλοντος, «Terra Cypria», την εκπαιδευτική δραστηριότητα «Εξόρμηση στη Φύση», στις 19 και 20 Μαϊου 2016.

Στη δραστηριότητα έλαβαν μέρος 110 μαθητές από τα δημοτικά σχολεία Καλαβασού, Τόχνης, Πεντακώμου και Μαρωνίου - Ψεματισμένου. Στόχος της εξόρμησης

ήταν να γνωρίσουν τα παιδιά από κοντά το φυσικό περιβάλλον στο οποίο ζουν, να έρθουν σ’ επαφή με την πανίδα, όπως έντομα, μικρά ερπετά, αμφίβια, να τα αναγνωρίσουν, να δουν πως μοιάζει το καθένα, πως ζουν και τις συνήθειές τους.

Τα παιδιά, μέσω αυτής της εκπαιδευτικής δραστηριότητας και με τη βοήθεια δύο περιβαλλοντολόγων του ιδρύματος Terra Cypria, είχαν την ευκαιρία να μελετήσουν διάφορους ζωντανούς οργανισμούς που ζουν σε γλυκό νερό καθώς και στη ξηρά, να τους παρακολουθήσουν στο στερεοσκόπιο, να μάθουν λεπτομέρειες για το καθένα και μετά φυσικά να τα αφήσουν και πάλι ελεύθερα στο περιβάλλον τους.

Ολοκληρώνοντας την εκπαίδευση και την εξερεύνησή τους, τα παιδιά ετοίμασαν ζωγραφιές βασισμένες στις δραστηριότητες που έκαναν.

Στόχος της Τσιμεντοποιίας Βασιλικού είναι η συνεχής συνεργασία με τα σχολεία μέσω διαφόρων δραστηριοτήτων και προγραμμάτων, που προσφέρουν στα παιδιά γνώση και βοηθούν στη σωστή πνευματική τους ανάπτυξη.

Keywords
Τυχαία Θέματα