Εκπαιδευτικά σεμινάρια από το πρόγραμμα «Αποστολή Νερό»

Το περιβαλλοντικό Πρόγραμμα Μη Συμβατικών Υδατικών Πόρων «Αποστολή Νερό» διοργάνωσε για 3η συνεχή χρονιά, σειρά βιωματικών σεμιναρίων Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, με στόχο την ενημέρωση και εκπαίδευσή τους σχετικά με τις ορθές πρακτικές διαχείρισης του νερού στα σχολεία. Τα σεμινάρια απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς της Δημοτικής, Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης και για τα στελέχη των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) της Κύπρου. Στη φετινή διοργάνωση

συμμετείχαν 65 εκπαιδευτικοί, ενώ το σύνολο των εκπαιδευτικών που έχει επιμορφωθεί από την αρχή του Προγράμματος ξεπερνά ήδη τους 275.

Το εκπαιδευτικό υλικό «Το άλλο Νερό», στο οποίο εργάστηκαν οι εκπαιδευτικοί και τα στελέχη των ΚΠΕ κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων, αναπτύχθηκε από την εκπαιδευτική ομάδα του προγράμματος, Δίκτυο MEdIES σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου, με βάση τις αρχές της Εκπαίδευσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη (ΕΑΑ). Το υλικό αυτό αποτελεί ένα ευέλικτο εργαλείο στα χέρια των εκπαιδευτικών για να αναπτύξουν τη φαντασία, την περιέργεια, τη δημιουργικότητα, την παρατήρηση, τις δεξιότητες και τις γνώσεις των μαθητών αναφορικά με την αειφόρο διαχείριση του νερού και βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Δικτύου ΚΠΕ και του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Το πρόγραμμα «Αποστολή Νερό» χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το Ίδρυμα της Coca-Cola (The Coca-Cola Foundation) και υλοποιείται από τον διεθνή οργανισμό Global Water Partnership Mediterranean (GWP-Med) σε συνεργασία με το σύστημα της Coca-Cola στην Κύπρο (Α/φοί Λανίτη και The Coca-Cola Company), στο πλαίσιο της δέσμευσής του στην προστασία του περιβάλλοντος και την εξοικονόμηση του νερού.

Βασικοί στόχοι του προγράμματος «Αποστολή Νερό», περιλαμβάνουν την ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών και των μαθητών σε σχέση με την αξία του νερού και την εφαρμογή καινοτόμων πρακτικών αξιοποίησης άλλων πηγών νερού, όπως η ανακύκλωση γκρίζου νερού και η συλλογή όμβριων υδάτων σε σχολεία και δημόσια κτίρια, που εξασφαλίζουν σημαντική εξοικονόμηση νερού.

Ο περιβαλλοντικός, οικονομικός και κοινωνικός αντίκτυπος του προγράμματος είναι ιδιαίτερα σημαντικός, τόσο για τις σημερινές όσο και για τις επόμενες γενιές, ειδικά για την περιοχή της Κύπρου που έχει αναγνωριστεί ως μία από τις Ευρωπαϊκές χώρες με τη μεγαλύτερη έλλειψη αποθέματος υδάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα