Εκπαίδευση:Στέλνονται στοιχεία για τις Εκθέσεις που δεν θα έπρεπε

Την Ετήσια Έκθεση της Κομισιόν για τα εκπαιδευτικά συστήματα στην ΕΕ, την οποία παρουσίασε στις Βρυξέλλες, ο Επίτροπος Τίμπορ Νάβρασιτς, σχολίασαν στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι» ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Γιάννος Σωκράτους και ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού.

Σύμφωνα με την Έκθεση «οι δημόσιες δαπάνες για την εκπαίδευση παραμένουν υψηλές, αλλά η χαμηλή αποτελεσματικότητα

και αποδοτικότητα του εκπαιδευτικού συστήματος εξακολουθεί να αποτελεί μείζονα πρόκληση».

Σχολιάζοντας την Έκθεση, ο κ. Φυλακτού ανέφερε πως οποιαδήποτε έρευνα πρέπει να μελετάται.

Η Έκθεση τόνισε, βασίζεται σε στοιχεία που δίνει το Υπουργείο Παιδείας, «είπαμε πολλές φορές και στείλαμε επιστολές για να δούμε τί στοιχεία στέλνονται γιατί παρατηρήσαμε κάποιες φορές, να στέλνονται στοιχεία που δεν είναι αυτά που θα έπρεπε να στέλνονται».

Υπάρχει μια παρεξήγηση, είπε, στο τι στέλνεται και πως η Γενική Διεύθυνση του Υπουργείου είχε αναγνωρίσει παλαιότερα κάποια σημεία που είχε θίξει η ΠΟΕΔ σχετικά με προηγούμενη Έκθεση.

«Μου έκανε εντύπωση ότι μισθοί αναλύονται με ένα διαφορετικό τρόπο αλλά λείπει η Κύπρος, μάλλον δεν έστειλε στοιχεία, ενώ στη περσινή υπήρχε», τόνισε.

Από τη πλευρά του ο κ. Σωκράτους ανέφερε πως σε άλλες χώρες υπάρχουν και υφυπουργεία παιδείας και υφυπουργεία πολιτισμού, «το δικό μας ωστόσο είναι και τα δυο και μέσα στις δαπάνες είναι και αυτά για το πανεπιστήμιο, ο ΘΟΚ, και ο αθλητισμός».

Όσον αφορά τα περιστατικά βίας και παραβατικότητας στα σχολεία, τόσο ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ όσο και ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ, τονίζουν ότι πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα.

Προτεραιότητα, ανέφεραν, είναι οι πρόληψη.

Keywords
Τυχαία Θέματα