Οζερσάι: Δεν θέλουμε έναν φαύλο κύκλο διαπραγματεύσεων

Ο λεγόμενος «υπουργός Εξωτερικών» του ψευδοκράτους, Κουρνέτ Οζερσάι, μιλώντας στην κοινοβουλευτική επιτροπή Εξωτερικών της Τουρκίας, για το Κυπριακό, ανέφερε ότι, «εμείς θέλουμε να ατενίζουμε το μέλλον με ασφάλεια και μέχρι σήμερα επιδεικνύαμε πάντα πολιτική βούληση για λύση», σύμφωνα με τα όδα μεταδίδει η ανταποκρίτρια του Sigmalive στην Κωνσταντινούπολη, Μαρία Ζαχάρακη.

Για να προσθέσει: «Δεν θα θέλαμε να εγκλωβιστούμε πάλι σε έναν φαύλο κύκλο με διαπραγματεύσεις που δεν θα έχουν κάποιο αποτέλεσμα».

Επίσης,

τόνισε, προς την Επιτροπή την ανάγκη διαμόρφωσης εξωτερικής πολιτικής του ψευδοκράτους με την Τουρκία η οποία όπως είπε «στέκεται πάντα δίπλα μας ως σύμμαχος και στρατηγικός εταίρος».

Ο Οζερσάι, προηγουμένως, σε τηλεοπτική συνέντευξη του στο CNN Turk, αναφέρθηκε στην Ανατολική Μεσόγειο λέγοντας ότι ο σκοπός δεν είναι να «ζεσταθούν τα νερά αλλά αντιθέτως να κρυώσουν».

Την ίδια ώρα υποστήριξε ότι «η φωνή των Τ/Κ δυστυχώς δεν ακούγεται διεθνώς εξαιτίας της άδικης απομόνωσης που έχει επιβληθεί στους Τ/Κ», τονίζοντας ότι είναι σημαντικό να φτάσουν τα μηνύματά τους και τα αιτήματά τους στη διεθνή κοινότητα μέσω των αντιπροσώπων της τουρκικής εθνοσυνέλευσης.

Σειρά επαφών Οζερσάι στην Άγκυρα

Ο λεγόμενος υπουργός Εξωτερικών του ψευδοκράτους συναντήθηκε χθες το βράδυ με τον υπουργό Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, καθώς και με τον εκπρόσωπο του Τούρκου προέδρου, Ιμπραχίμ Καλίν.

Σήμερα έγινε δεκτός από τον Τούρκο αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Φουάτ Οκτάι.

Keywords
Τυχαία Θέματα