Εκλογές στο ΔΗΚΟ για την "Κυριωτάτη Επιστήμη"

Άρθρο του Αλέξη Αλεξάνδρου, υποψήφιου μέλους για το Εκτελεστικό Γραφείο του Δημοκρατικούς Κόμματος

Η πολιτική που θεωρήθηκε από τον Αριστοτέλη ως η «κυριωτάτη επιστήμη» δεν είναι τίποτα λιγότερο από τη δραστηριότητα εκείνη μέσω της οποίας τα ανθρώπινα όντα προσπαθούν να βελτιώσουν τη ζωή τους και να δημιουργήσουν την «αγαθή κοινωνία».

Όπως ένα παιδί, εκκολαπτόμενος πολίτης της ευρύτερης κοινωνίας, θα κληθεί να συνδράμει και να ενταχθεί σ΄ αυτήν, μακριά από την ασφάλεια της «μικρής κοινωνίας» του σπιτιού του, έχοντας ως εχέγγυα τα πρώτα συναισθηματικά και κοινωνικά βιώματα του, τις

πρώτες αλληλεπιδράσεις με άλλα άτομα, τις πρώτες κοινωνικές αναλύσεις του, έτσι και ο κάθε εκκολαπτόμενος πολιτικός, θα κληθεί να προσφέρει στην ευρύτερη αυτή κοινωνία, έχοντας ως εχέγγυα αυτά που αποκόμισε από την «πολιτική του στέγη».

Προκύπτει, έτσι, η ανάγκη της πολιτικής υγείας εντός των «πολιτικών στεγών», ήτοι των κομμάτων. Αυτή θα δώσει στους εκκολαπτόμενους πολιτικούς την παιδεία που απαιτείται, ώστε στην πολιτική τους σταδιοδρομία να αποδώσουν τα βέλτιστα με μόνο οδοδείκτη το γενικό συμφέρον.

Οι εκλογές σε ένα πολιτικό χώρο, κατά την γνώμη μου, επιβάλλονται. Δίδουν, και αυτό είναι που θεωρώ ως το πιο σημαντικό, την πρώτη επαφή του κάθε υποψηφίου με την πολιτική αυτοκριτική, αφού καλείται να απαντήσει, πρώτα στον εαυτό του και μετά στους ψηφοφόρους του, το ερώτημα «γιατί κάποιος να επιλέξει εμένα».

Το Δημοκρατικό Κόμμα εδώ και χρόνια ταλανίζεται από εσωκομματικά προβλήματα, προκαλώντας στα μέλη της «πολιτικής του οικογενείας» το αίσθημα της ανασφάλειας για το μέλλον. Και τούτο γιατί, εάν τα εσωκομματικά αυτά προβλήματα οδηγήσουν στην αποδυνάμωσή του, τότε θα χάσει το ρυθμιστικό του ρόλο, που του επέτρεψε στις πιο κρίσιμες στιγμές της Κυπριακής Δημοκρατίας να πάρει αποφάσεις για τις οποίες νιώθει περήφανο το κάθε μέλος του.

Σήμερα, σε μια εποχή όπου η απολιτικοποίηση των νέων είναι όσο ποτέ άλλοτε υψηλή, επιβάλλεται να βγούνε μπροστά νέα άτομα, πολιτικά υγιή, τα οποία θα προσπαθήσουν να ανατρέψουν τα δεδομένα και να ξαναπροσδώσουν στην πολιτική επιστήμη το χαρακτηρισμό που ο Αριστοτέλης της έδωσε. Που θα προσεγγίσουν αυτήν ως μια επιστήμη που σκοπό έχει την δημιουργία της αγαθής κοινωνίας, την ευημερία του γενικού συνόλου και, κατ΄ επέκταση, αφού ζούμε σε μια εποχή όπου τα σύνορα των χωρών έχουν χάσει το αυστηρό πλαίσιο τους, τη διεθνή ευημερία.

Στις 10/06/2018, λοιπόν, το Δημοκρατικό Κόμμα καλείται να αναδείξει τους πολιτικούς εκείνους που για την επόμενη πενταετία θα είναι οι εκφραστές της πολιτικής υγείας, της ενότητας, της προφοράς, όχι μόνο της κομματικής αλλά της ευρύτερης κοινωνικής, προκειμένου να καταστεί έτοιμο να αποδώσει τα βέλτιστα την επομένη των εκλογών.

Αλεξάνδρου Αλέξης

Δικηγόρος και μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος από τη νεαρή ηλικία των 16 ετών. Σήμερα, είναι Αναπληρωτής Πρόεδρος της Νεολαίας του ΔΗΚΟ, Διευθυντής του Γραφείου του Αναπληρωτή Προέδρου του ΔΗΚΟ κ. Μάρκου Κυπριανού.

Keywords
Τυχαία Θέματα