‘Έκκληση ταξιδιωτικών πρακτόρων για προκαταβολές σε Cobalt /VID

Τα προβλήματα των γραφείων μετά το κλείσιμο της Cobalt ανέφερε μέσω της εκπομπής Μεσημέρι και Κάτι ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βασίλης Σταματάρης.

Σε παρέμβασή του στην εκπομπή, ο κ. Σταματάρης, αφού πρώτα σημείωσε ότι είναι δύσκολες οι επόμενες μέρες για την αποκατάσταση και τον επαναπατρισμό των επιβατών, τόνισε ότι αρκετά μέλη του Συνδέσμου αντιμετωπίζουν προβλήματα αφού έδωσαν προκαταβολές για ταξίδια των Χριστουγέννων και για το επόμενο καλοκαίρι με την Cobalt. Κάποια γραφεία, μάλιστα, όπως ανέφερε, έδωσαν

προκαταβολές και δυο μέρες πριν το κλείσιμο.

«Αφού κάποιοι γνώριζαν ότι υπήρχαν προβλήματα, θα έπρεπε να ληφθούν αναγκαίες εξασφαλίσεις. Οι αρμόδιες αρχές θα έπρεπε να ζητήσουν αυτές τις εξασφαλίσεις. Καλούμαστε τώρα εμείς που έχουμε τις δικές μας εξασφαλίσεις προς το κράτος και την ΙΑΤΑ. Οι αεροπορικές που πετούν, δεν έχουν δώσει τις στηρίξεις αυτές στα αρμόδια τμήματα. Όπως ανέφερε και η Υπουργός, υπάρχουν διαδικασίες. Απ’ ό,τι γνωρίζουμε ζητήθηκε και στο παράδειγμα της Cyprus να δοθούν κάποιες εξασφαλίσεις. Το ζήτημα, κατέληξε, δεν είναι μόνο κυπριακό, είναι διεθνές πρόβλημα οι πτωχεύσεις εταιρειών. Αδυνατεί το σύστημα να παρέχει εξασφαλίσεις», είπε ο κ. Σταματάρης.

«Γνωρίζουμε ότι είναι δύσκολη η αντικατάσταση και ο επαναπατρισμός. Άμεση προτεραιότητα έχει αυτή η βδομάδα. Σωστή χαρακτήρισε την κίνηση αυτή της Κυβέρνησης, για το καλό της Κύπρου. Πρέπει να γίνει ο άμεσος επαναπατρισμός. Η δυσκολία είναι ότι κλείνεις μεσάνυκτα και από το πρωί θα πρέπει να είσαι σε θέση να επαναπατρίσεις. Υπάρχουν πτήσεις που είναι γεμάτες και οι προορισμοί αρκετοί. Ίσως να έχουν ναυλωθεί πτήσεις κυρίως για Ελλάδα. Μαζεύουμε τα κομμάτια από αυτή την καταστροφή, γιατί υπάρχουν πολλές οικονομικές επιπτώσεις στα μέλη μας. Ζητήσαμε συνάντηση με το Υπουργείο. Ο Σύνδεσμος θα είναι απαιτητικός. Είναι η τρίτη φορά που ζούμε τέτοια κρίση. Είμαστε μόνοι μας, πλην της βοήθειας του κράτους, για να αντιμετωπίσουμε αυτή την κρίση», τόνισε.

«Έχουμε μέλη που πλήρωσαν προκαταβολές για ταξίδια Χριστουγέννων και καλοκαιριού στην Cobalt. Ζητήθηκε από τα μέλη του συνδέσμου να παρουσιαστούν τα ποσά που δόθηκαν ως προκαταβολή. Υπάρχουν προκαταβολές από 10 μέχρι και 40 χιλιάδες. Κάποιοι κατέβαλαν προκαταβολές 2 μέρες πριν το κλείσιμο. Δεν μπορούμε από μόνοι μας να αντέξουμε τρίτη συνεχή καταστροφή. Ζητούμε στήριξη και εμείς, τόνισε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου. Το κόστος είναι πολύ μεγάλο σε αρκετά μέλη.

Κληθείς να απαντήσει για το αν υπάρχει δεύτερη εταιρεία με παρόμοιο πρόβλημα, σημείωσε ότι κάποια εταιρεία μείωσε τα δρομολόγιά της. «Αυτό δεν σημαίνει κάτι, αλλά μας ανησυχεί», υπογράμμισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα