Έκκληση Ομήρου για δάνεια βουλευτών

ΜΕΤΑ τον σάλο που προκλήθηκε με τα «κόκκινα» δάνεια των βουλευτών και τη σχετική λίστα που είδε το φως της δημοσιότητας, ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου απέστειλε νέα εγκύκλιο στους Βουλευτές. Τους καλεί να καταθέσουν τις καταστάσεις με τις δανειακές τους υποχρεώσεις, ενόψει της συζήτησης του πλαισίου αφερεγγυότητας και υποδεικνύει την ανάγκη για συνεργασία, με στόχο την

εφαρμογή του κανονισμού 44 της Βουλής. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη κάποιοι Βουλευτές υπέβαλαν στον Πρόεδρο της Βουλής κατάσταση με τα δάνειά τους.

Επισημαίνει πως με τη συγκεκριμένη έκκληση, δεν θεωρείται σε καμία περίπτωση ότι οποιαδήποτε δανειακή σύμβαση Βουλευτή με τραπεζικό ίδρυμα δημιουργεί κατ’ ανάγκη θέμα άμεσου προσωπικού συμφέροντος σε σχέση με το θέμα των εκποιήσεων και της αφερεγγυότητας, αφενός γιατί τα νομοθετήματα αφορούν και επηρεάζουν ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού, μεταξύ των οποίων είναι αναμενόμενο να περιλαμβάνονται και μέλη της Βουλής, και αφετέρου γιατί οι δανειακές συμβάσεις αποτελούν πράξεις νόμιμες και πλήρως συμβατές με τα συναλλακτικά ήθη.

Σημειώνει, ωστόσο, πως κρίνεται σκόπιμο να κοινοποιήσουν οποιαδήποτε υφιστάμενη δανειακή τους σύμβαση στον πρόεδρο της Βουλής για λόγους ιδιαίτερης ευαισθησίας και τήρησης των κανόνων ηθικής δεοντολογίας, αλλά και ως απάντηση σε οποιαδήποτε τυχόν κακόβουλη ή μη έκφραση υποψίας περί ενδεχόμενου επηρεασμού της συνείδησης των μελών του σώματος από την ύπαρξη οποιασδήποτε νόμιμης συμβατικής δανειακής υποχρέωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα