Εκδήλωση «Η Κύπρος και ο Καραβάς το 1821» στο Σπίτι της Κύπρου

Εκδήλωση με θέμα «Η Κύπρος και ο Καραβάς το 1821» πραγματοποιήθηκε χθες στο Σπίτι της Κύπρου, από τον Δήμο Καραβά και την Ένωση Κυπρίων Ελλάδος (Ε.Κ.Ε.), με την στήριξη των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σε σημερινή ανακοίνωσή του, το Σπίτι της Κύπρου

αναφέρει η Μορφωτική λειτουργός, Μαρία Ραγιά, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Δημοτικός Σύμβουλος Καραβά, Αλέξανδρος Ποστεκκής, ο οποίος ανέλαβε τον συντονισμό και την παρουσίαση της εκδήλωσης.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Κυπρίων Ελλάδος, Λεωνίδας Μασσοστασής.

Την ομιλία υπό τον τίτλο «Η συμβολή της Κύπρου και η ιδιαίτερη συνδρομή του Καραβά στην Ελληνική Επανάσταση του 1821», του Δημάρχου Καραβά, Δρος Νίκου Χατζηστεφάνου, ο οποίος λόγω έκτακτου κωλύματος δεν παρευρέθηκε στην εκδήλωση, διάβασε ο Δημοτικός Σύμβουλος Καραβά, Παναγιώτης Μανώλη.

Μαρτυρία αυτόπτη μάρτυρα για τα γεγονότα του 1821 στον Καραβά παρουσίασε η φιλόλογος-ερευνήτρια, Καλλιόπη Χαρμαντά-Πρωτοπαπά.

Απόσπασμα από το βιβλίο «Ανάμεσα στην ιστορία και στον μύθο κρύβεται ένα παραμύθι» διάβασε η συγγραφέας Ελίνα Πρωτοπαπά, μαθήτρια Λυκείου.

Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος ΕΚ.Δ και Δήμαρχος Κυθρέας, Πέτρος Καρεκλάς, ο Αντιπρόεδρος ΕΚ.Δ και Δήμαρχος Μόρφου,  Βίκτωρ Χατζηαβραάμ, ο Δήμαρχος Λύσης, Ανδρέας Καουρής, η Δήμαρχος Λευκονοίκου,  Ζήνα Λυσάνδρου-Παναγίδη, η Δήμαρχος Ακανθούς, Ελένη Μυλωνά-Χατζημιχαήλ, ο Δήμαρχος Λαπήθου, Νεοπτόλεμος Κότσαπας, και η Αντιδήμαρχος Κερύνειας,  Μαρία Κουρούγιαννη.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα