Εκδήλωση διαμαρτυρίας τ/κ συντεχνίας δασκάλων στην πύλη της «πρεσβείας»

Σε κινητοποίηση διαμαρτυρίας έξω από την πύλη της πρεσβείας προχώρησε η τ/κ συντεχνία δασκάλων (KTÖS). Οι εκπρόσωποι της συντεχνίας τοποθέτησαν στην είσοδο της «πρεσβείας» ένα κλειδί, επιθυμώντας να στείλουν το μήνυμα ότι υπό την σκιά των τελευταίων εξελίξεων ο έλεγχος του κατεχόμενου κομματιού της Κύπρου περνά και τυπικά στο χέρι της Τουρκίας.

Απευθυνόμενος στον τ/κ Τύπο που παρακολούθησε την κινητοποίηση, ο γενικός γραμματέας της τ/κ συντεχνίας, Σενέρ Ελτζίλ δήλωσε ότι «η πατρίδα μας είναι η Κύπρος.

Οι τουρκικές ισχυρίζονται ότι υπάρχουν δύο ξεχωριστά κράτη. Επιθυμούν την διαίρεση της χώρας μας».

Ο κ. Ελτζίλ ανέφερε ακόμη ότι οι Τ/κ δεν επιθυμούν να μετατραπούν σε αποικία της Τουρκίας και ότι η νέα «κυβέρνηση» που σχηματίστηκε στα κατεχόμενα δεν αντικατοπτρίζει την βούληση της τ/κ κοινότητας.

Από την πλευρά του, ο γραμματέας της KTÖS για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ισότητα, Ερντογάν Εμίρογουλλαρι, άσκησε κριτική στην Τουρκία, με το σκεπτικό ότι παραγνωρίζει την βούληση των Τ/κ από το 1974.

«Θέλουν να διαιρέσουν το κράτος, το οποίο είναι γνωστό παγκοσμίως, στο οποίο οι Τ/κ φέρουν το καθεστώς του ίσου εταίρου και το οποίο εγγυώνται οι ίδιοι. Επιθυμούν να διαιρέσουν αυτό το κράτος και να προσαρτήσουν το μισό του», ανέφερε ο κ. Εμίρογουλλαρι.

Αναφερόμενος και στην συνεχιζόμενη οικονομική κρίση στα κατεχόμενα, ο Τ/κ συνδικαλιστής παρομοίασε την στάση των Τ/κ πολιτικών απέναντι στις τελευταίες εξελίξεις με αυτήν του καθεστώτος του Βισύ κατά την διάρκεια της ναζιστικής κατοχής στην Γαλλία.

Σημειώνεται ότι ο κ. Ελτζίλ νωρίτερα ανακοίνωσε ότι δεν θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για την θέση του γενικού γραμματέα της τ/κ συντεχνίας διδασκάλων στο συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στις 21 Μαΐου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα