Εκατέρωθεν βολές για εξαίρεση δικαστών στην υπόθεση αποκοπών

Το Ανώτατο Δικαστήριο σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται ότι εντός Ιουνίου  θα αποφασίσει κατά πόσο θα κάνει αποδεκτό ή όχι το αίτημα του Γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη, για εξαίρεση αριθμού δικαστών από την συμμετοχή τους στην Πλήρη Ολομέλεια, λόγω κωλύματος να εκδικάσουν εφέσεις για τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων. 

Παρόλα αυτά, η σύγκρουση Γενικού εισαγγελέα και του νομικού Κρίς Τριανταφυλίδη συνεχίζεται εν μέσω έντονων αντεγκλήσεων.

«Το μόνο σχόλιο μου, είναι ότι ο κ.Τριανταφυλλίδης μπορεί

να έχει τους δικούς του λόγους να ασχολείται με την Νομική Υπηρεσία και τους λειτουργούς της, αλλά είναι ο τελευταίος δικηγόρος που δικαιούται να σχολιάζει πότε ένας δικηγόρος μπορεί ή πρέπει να μην εμφανίζεται ενώπιον ποιου δικαστού λόγω ιδιάζουσας σχέσης», ανέφερε ο Γενικός Εισαγγελέας. 

Ο Νομικός Κρίς Τριανταφυλλίδης μέσω του  Σίγμα απάντησε στον Κώστα Κληρίδη.

Την εκδίκαση των υποθέσεων από την Ολομέλεια και όχι το τριμελές Εφετείο, την έχει ζητήσει προχθές ο Γενικός Εισαγγελέας  ζητώντας τελικά την εξαίρεση ουσιαστικά επτά δικαστών. Αυτό σημαίνει ότι αν το αίτημα του Γενικού Εισαγγελέα γίνει αποδεκτό δεν θα μπορεί να υπάρχει Πλήρης Ολομέλεια του Ανωτάτου, η οποία προβλέπεται να αποτελείται από 7 μέχρι και 13 δικαστές. 

Από την γενική εισαγγελία αναφέρθηκε στο ΣΙΓΜΑ ότι σίγουρα θα βρεθεί ένα ορθά συγκροτημένο Ανώτατο Δικαστήριο να δικάσει αυτές τις εφέσεις είτε με 13 είτε με 7 είτε με 5 ή ακόμη και με 3 δικαστές, ανάλογα με το τι θα αποφασιστεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα