Έκανε το πιο σημαντικό βήμα

ΑΕΛ
Οι κίτρινοι, εκτός απροόπτου, μετά από τρία χρόνια επιστρέφουν στην Ευρώπη και το Γιουρόπα Λιγκ με τον πρώτο αγώνα να είναι στις 29 Ιουνίου

Ο σκοπός σχεδόν επετεύχθη για την ΑΕΛ. Η ομάδα του Μπρούνο Μπαλταζάρ με την προχθεσινή της νίκη ουσιαστικά έχει εξασφαλίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο, υλοποιώντας τον μεγάλο φετινό της στόχο. Η λεμεσιανή ομάδα ήξερε ότι η ευκαιρία που είχε ενώπιόν της ήταν τεράστια και έδειξε αποφασισμένη να μην την πετάξει στα σκουπίδια.

Με τα δύο γκολ

του Σάσι κέρδισε την Ανόρθωση και πλέον έχει αποσπαστεί από την Ομόνοια στους πέντε βαθμούς. Με μια νίκη στα τελευταία δύο παιχνίδια, ή με μη νίκη των «πράσινων» το Σάββατο, η Ευρώπη θα οριστικοποιηθεί και μαθηματικά. Έτσι οι «κίτρινοι» μετά από τρία χρόνια επιστρέφουν στην Ευρώπη και το Γιουρόπα Λιγκ, με τον πρώτο αγώνα να είναι στις 29 Ιουνίου.

Σίγουρα στην ΑΕΛ δεν παρασύρονται και θεωρούν ότι τίποτα δεν τελείωσε, όμως για να χαθεί το εισιτήριο πρέπει να έρθουν τα κάτω πάνω. Η λεμεσιανή ομάδα είναι αποφασισμένη να μην περιμένει το αποτέλεσμα της Ομόνοιας, αλλά να ορίσει η ίδια την τύχη της με νίκη μέσα στην Αρένα το Σάββατο, όσο δύσκολο και να είναι το εγχείρημά της.

Με πρωταγωνιστή τον Σάσι
Μεγάλος πρωταγωνιστής τη Δευτέρα ήταν ο Ίσμαηλ Σάσι, που σημείωσε και τα δύο τέρματα της ομάδας του. Μάλιστα το πρώτο ήταν απλώς καταπληκτικό και δικαίως ψηφίστηκε ως το γκολ της αγωνιστικής. Ο Γαλλοτυνήσιος επιθετικός είχε καιρό να κάνει καλό παιχνίδι, και επέλεξε ένα από τα πιο σημαντικά της χρονιάς.

Ήταν μέσα σε πολλές φάσεις, ενώ πέρα από τα δύο γκολ ήταν ο παίκτης που κέρδισε και το πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε άστοχα α λα Πανέγκα ο Αρουαμπαρένα. Ο Βάσκος στο τελευταίο του παιχνίδι για φέτος (ξεκινά στον αγώνα με την ΑΕΚ η τιμωρία των τριών αγωνιστικών), επέλεξε να αποχαιρετήσει τους φίλους της ομάδας με έναν τρόπο που θα τον θυμούνταν, όμως δεν τα κατάφερε αφού αστόχησε.

Είναι σημαντικό πάντως για τον κ. Μπαλταζάρ ότι είδε τους παίκτες που αντιμετώπιζαν προβλήματα να είναι καλά και μάλιστα στους δύο έδωσε και φανέλα βασικού. Φορτούνα και Γεωργιάδης ήταν στο αρχικό σχήμα, ενώ ο Μέσκα έμεινε στον πάγκο.

Μάλιστα ενόψει του αγώνα στη Λάρνακα δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα αφού θα απουσιάσουν μόνο ο παροπλισμένος Τζούνιορ και ο τιμωρημένος Αρουαμπαρένα. Αν και ακόμα είναι νωρίς να λεχθεί κάτι ίσως ο Σάσι να είναι ο παίκτης που θα κληθεί να αντικαταστήσει τον Βάσκο συμπαίκτη του, αφού ο Μαύρου που είχε αγωνισθεί στα προηγούμενα παιγνίδια δεν κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίκτυα.

Όπως και να 'χει, απ' ό,τι φαίνεται η φετινή χρονιά θα κλείσει με θετικό πρόσημο για τους «κίτρινους» της Λεμεσού. Ο πρώτος στόχος ήταν η 6άδα και ο δεύτερος ήταν η Ευρώπη. Ο πρώτος υλοποιήθηκε, ο δεύτερος θα υλοποιηθεί. Μπορεί να υπήρχαν τα πάνω και τα κάτω, όμως η ΑΕΛ άφησε πίσω της τις δύο καταστροφικές προηγούμενες χρονιές και με εφαλτήριο τη φετινή θα προσπαθήσει του χρόνου για ακόμα περισσότερα πράγματα.

Ήδη ο τεχνικός της ομάδας Μπρούνο Μπαλταζάρ έχει ετοιμάσει στο μυαλό του την ΑΕΛ της νέας χρονιάς και πολύ σύντομα θα ξεκινήσει να την φτιάχνει. Άλλωστε χρόνος δεν υπάρχει πολύς, αφού στις 29 του άλλου μήνα θα δώσει το πρώτο της επίσημο παιχνίδι.

Keywords
Τυχαία Θέματα