Δύο στα δύο κι όπου τους βγάλει

ΑΠΟΛΛΩΝ
Δεν ζουν σε ουτοπία, ξέρουν ότι το να κατακτήσουν το πρωτάθλημα είναι εκτός πραγματικότητας, όμως, αυτό δεν τους εμποδίζει να προσπαθούν για το καλύτερο δυνατόν

Αποφασισμένοι να κερδίσουν τα δύο τελευταία παιγνίδια και όπου τους βγάλει είναι στον Απόλλωνα. Οι κυανόλευκοι δεν ζουν σε ουτοπία, ξέρουν ότι το να κατακτήσουν το πρωτάθλημα είναι εκτός πραγματικότητας, όμως, αυτό δεν τους εμποδίζει να προσπαθούν για το καλύτερο δυνατόν. Έχουν μπροστά τους δύο παιγνίδια, αρχικά με την Ανόρθωση και στη συνέχεα με τον ΑΠΟΕΛ

και ο στόχος τους είναι μόνο το δύο στα δύο.

Φυσικά, πλέον, υπάρχει ακόμα ένας στόχος στον Απόλλωνα, που είναι να μη μετρήσει ο Σωφρόνης Αυγουστή και άλλες απώλειες ποδοσφαιριστών. Με το κύμα ατυχίας που χτύπησε τη λεμεσιανή ομάδα φέτος, αλλά και τις προηγούμενες εβδομάδες, είναι λογικό στον Απόλλωνα να «φτύνουν στον κόρφο» τους, έτσι ώστε η ομάδα να μην έχει νέα άσχημα νέα και να πάει με όλους τους διαθέσιμους ποδοσφαιριστές στον τελικό του κυπέλλου.

Και μπορεί στο τέλος της ημέρας το δύο στα δύο να μην είναι αρκετό, για να μετακινήσει τον Απόλλωνα από την 3η θέση, όμως, και οι δύο νίκες θα έχουν τη σημασία τους. Πρώτα με την Ανόρθωση θα είναι μια ευκαιρία, για να πετύχει τη δεύτερή του φετινή νίκη σε βάρος της και να κλείσει με συνολικό απολογισμό 2 νίκες, 2 ισοπαλίες και 2 ήττες τη χρονιά.

Αυτό είναι κάτι που θα βοηθήσει του χρόνου. Μετά με τον ΑΠΟΕΛ. Ο μεταξύ τους αγώνας θα πραγματοποιηθεί τέσσερεις ημέρες πριν από τον τελικό και η δεύτερη φετινή νίκη του Απόλλωνα στο ΓΣΠ (είχε προηγηθεί εκείνη για το Σούπερ Καπ) θα τονώσει ακόμα περισσότερο την ψυχολογία της ομάδας για τον τελικό.

Προετοιμασία με εμπόδια
Η προετοιμασία για τον αγώνα με την Ανόρθωση έχει ξεκινήσει, με τον Σωφρόνη Αυγουστή και πάλι να μετρά πάρα πολλές απουσίες και να είναι αναγκασμένος να μην έχει τις επιλογές που θα ήθελε στον πάγκο του. Όμως, ο στόχος δεν αλλάζει που είναι να κερδίσει ο Απόλλωνας και να κλείσει τους εντός έδρας αγώνες του με νίκη.

Να θυμίσουμε ότι ο απολογισμός της λεμεσιανής ομάδας στο Τσίρειο φέτος σε 20 αγώνες (πρωτάθλημα και κύπελλο) είναι 15 νίκες, 4 ισοπαλίες και 1 ήττα. Μάλιστα αν σκεφτεί κανείς ότι οι πρώτοι του δύο αγώνες ήταν ισοπαλία με Άρη και ήττα από ΑΕΚ τότε μετά έχουν οι κυανόλευκοι 15 νίκες και 3 ισοπαλίες.

Τρεις επιθετικοί (Γκίε, Μάγκλιτσα, Πίεχ), ένας ακραίος (Παπουλής), ένας επιτελικός μέσος (Ντα Σίλβα) και ένας κεντρικός αμυντικός (Βινίσιους) έχουν σημειώσει μαζί 70 τέρματα για τον φετινό Απόλλωνα σε όλες τις διοργανώσεις. Με διαφορετικό χρόνο συμμετοχής ο καθένας, αποτέλεσαν το επιθετικό στήριγμα της ομάδας σε ολόκληρη τη χρονιά.

Ξανά κορυφαίος ο Αυγουστή
Σε μια άλλη εξέλιξη, για τρίτο συνεχόμενο μήνα ο Σωφρόνης Αυγουστή έρχεται πρώτος στις προτιμήσεις των συναδέλφων του, κερδίζοντας το έπαθλο «Προπονητής του Μήνα» και για τον Μάρτιο. Είναι μια καταξίωση για τον Κύπριο τεχνικό της λεμεσιανής ομάδας, αφού κατάφερε να σαρώσει το συγκεκριμένο βραβείο και τους τρεις μήνες που το διεκδίκησε.

Όπως έγινε γνωστό, ο Απόλλωνας στον τελικό του κυπέλλου επέλεξε να φορέσει τη γαλάζια εμφάνιση. Για τους προληπτικούς να θυμίσουμε ότι στις δύο τελευταίες κατακτήσεις του κυπέλλου, το 2013 και πέρυσι, επίσης φορούσε γαλάζια. Όσο για τον τελικό του 2010 υπήρχε γαλάζιο στα μανίκια, αν και η στολή των κυανολεύκων ήταν μαύρη.

Εκτός τελικού ο Γκόμες
Ο Τιάγκο Γκόμες δεν προλαβαίνει τον τελικό του κυπέλλου, ενώ Χάμπος και Βασιλείου δύσκολα θα τεθούν στη διάθεση του Σωφρόνη Αυγουστή.

Η ενημέρωση:
«Εκτός του μεγάλου τελικού θα μείνει ο αριστερός ακραίος αμυντικός Τιάγκο Γκόμεζ, ο οποίος υπέστη θλάση 2ου βαθμού, ενώ εξαιρετικά αμφίβολη είναι και η συμμετοχή των Βασιλείου (θλάση 1ου βαθμού) και Χάμπου (θλάση 2ου βαθμού στον προσαγωγό)».

Keywords
Τυχαία Θέματα