Ε/κ και Τ/κ μεταφραστές και διερμηνείς σε επίσκεψη στις Βρυξέλλες

Κοινή επίσκεψη 20 επαγγελματιών Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων μεταφραστών και διερμηνέων στις Βρυξέλλες διοργανώνει αυτή την εβδομάδα η Κομισιόν, δίνοντας τους την ευκαιρία να δουν από κοντά πώς εργάζονται οι μεταφραστές και οι διερμηνείς στην ΕΕ και να ενημερωθούν για τα τελευταίας τεχνολογίας ψηφιακά εργαλεία, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης από τις 9 μέχρι τις 13 Οκτωβρίου, οι επαγγελματίες του γλωσσικού κλάδου έρχονται σε επαφή με τις πρακτικές

πτυχές της εργασίας σε ένα περιβάλλον με πολλές γλώσσες, καθώς και για τις βέλτιστες πρακτικές και πρότυπα της ΕΕ στον τομέα της μετάφρασης και της διερμηνείας.

Μεταξύ άλλων, η ομάδα των επαγγελματιών από την Κύπρο θα δει πώς λειτουργούν τα σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία μετάφρασης και να παρακολουθήσει τους διερμηνείς επί τω έργω κατά τη διάρκεια της μεσημβρινής ενημέρωσης των ανταποκριτών στην Κομισιόν και κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων των επιτροπών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης συνάντηση με το Βελγικό Επιμελητήριο Μεταφραστών και Διερμηνέων.

«Οι γλώσσες φέρνουν τους ανθρώπους πιο κοντά και αποτελούν ισχυρό εργαλείο για την ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των κοινοτήτων της Κύπρου», ανέφερε η Επίτροπος Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων Ελίζα Φερέιρα με την ευκαιρία της επίσκεψης.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση εργάζεται με συνέπεια για την αύξηση των επαφών μεταξύ των δύο κοινοτήτων στο πλαίσιο του προγράμματος βοήθειας της ΕΕ για την τουρκοκυπριακή κοινότητα. Ελπίζω ότι η εμπειρία αυτή στις Βρυξέλλες θα εμπνεύσει τους Κύπριους επαγγελματίες του γλωσσικού τομέα και από τις δύο κοινότητες να στείλουν ένα μήνυμα συνεργασίας και ενότητας σε ολόκληρο το νησί», πρόσθεσε.

Όπως αναφέρεται, η ομάδα είχε συνάντηση ενημέρωσης με τον Γενικό Διευθυντή της Επιτροπής για τη Στήριξη Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων, Μάριο Νάβα, ο οποίος τους ενημέρωσε για τον ρόλο της ΕΕ στις προσπάθειες επανένωσης της Κύπρου και τα απτά οφέλη της στήριξης προς την τ/κ κοινότητα από την ΕΕ. Μεταξύ άλλων η ομάδα θα συναντηθεί με τη Γενική Διευθύντρια Διερμηνείας της Επιτροπής Χενοβέβα Ρουίθ Καλαβέρα, τον ασκούντα καθήκοντα Γενικού Διευθυντή Μετάφρασης της Επιτροπής Χρίστο Ελληνίδη, τον Γενικό Διευθυντή Μετάφρασης του Κοινοβουλίου Βάλτερ Μάβριτς, και τη Γενική Διευθύντρια Υποστήριξης και Διερμηνείας Συνεδριάσεων του Κοινοβουλίου Αγκνιέσκα Βάλτερ Ντροπ.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα