Δίπλα σε αυτούς που έχουν πραγματική ανάγκη

Η παρούσα πραγματικότητα αποτελείται από πολλές πρωτόγνωρες προκλήσεις που αναμφίβολα έχουν επηρεάσει την ζωή πολλών ανθρώπων.

Τα δεδομένα της σύγχρονης πραγματικότητας έχουν επηρεάσει κατά ένα μεγάλο βαθμό την ζωή των ηλικιωμένων αλλά και των ευάλωτων ομάδων. Για παράδειγμα, οι αυξήσεις των τιμών σε πολλά προϊόντα και υπηρεσίες οδηγούν τους ηλικιωμένους και ιδιαίτερα τους χαμηλοσυνταξιούς σε ένα οικονομικό αδιέξοδο. Παράλληλα, μια ακόμα πρόκληση για αυτούς αποτελεί η ραγδαία τεχνολογική εξέλιξη, η οποία επέφερε ριζικές αλλαγές στην καθημερινή μας ρουτίνα χωρίς να μπορούν να συμβαδίζουν

με αυτή.

Με γνώμονα όλες αυτές τις αλλαγές η Ελληνική Τράπεζα, «στέκεται» έμπρακτα δίπλα στα άτομα που το έχουν πραγματική ανάγκη! Δημιουργώντας τις απαιτούμενες διευκολύνσεις οι οποίες θα κάνουν την ζωή των ηλικιωμένων πιο άνετη.

Σε μία περίοδο έντονων οικονομικών πιέσεων και αξιολογώντας τις ανάγκες των πελατών της ένα από τα μέτρα που επέλεξε να υλοποιήσει η Ελληνική Τράπεζα για ενισχύσει των ηλικιωμένων είναι η προσφορά  μηδενικών εξόδων διατήρησης Λογαριασμού Ταμιευτηρίου σε όσους λαμβάνουν σύνταξη κάτω των €800 το μήνα και κατατίθεται σε λογαριασμό ταμιευτηρίου, με ισχύ από την 1η Οκτωβρίου 2023 και για ένα χρόνο.

Επιπρόσθετα, οι ηλικιωμένοι είναι αδιαμφησβήτητα οι πιο συχνοί επισκέπτες των καταστημάτων της Τράπεζας. Η δημιουργία του «meeter and greeters» έχει γίνει με απώτερο σκοπό τη συνεχή βελτίωση της εξυπηρέτησης και στήριξης όλων των πελατών και ειδικότερα των ηλικιωμένων. 

Ταυτόχρονα, οι πελάτες άνω των 65 ετών που δυσκολεύονται με τη χρήση των εναλλακτικών καναλιών εξυπηρέτησης, από τις 2 Ιανουαρίου 2024 θα επωφελούνται από χαμηλότερες χρεώσεις  για συναλλαγές στο ταμείο. Συγκεκριμένα, πέραν της χαμηλότερης χρέωσης που ισχύει σήμερα για αναλήψεις μετρητών στο ταμείο, θα ισχύουν χαμηλότερες χρεώσεις και για καταθέσεις μετρητών και επιταγών, αλλά και για την εξαργύρωση επιταγών στο ταμείο.

Παρόλα αυτά, τα μέτρα δεν ευνοούν μόνο τους ηλικιωμένους αλλά και άλλες ευάλωτες ομάδες. Υπενθυμίζοντας πως οι πελάτες με αναπηρίες έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιούν αναλήψεις και καταθέσεις στο ταμείο χωρίς καμία χρέωση. Οι  λήπτες ΕΕΕ, μπορούν να αποκτήσουν και να διατηρούν Λογαριασμό Basic χωρίς καμία χρέωση. Με τη χρεωστική κάρτα του Basic μπορούν πραγματοποιούν όλες τις βασικές τραπεζικές συναλλαγές δωρεάν.

Βέβαια, η Ελληνική Τράπεζα έχει προχωρήσει στη δημιουργία επιπλέον μέτρων που εννοούν συνολικά όλους τους πελάτες της. Ένα από αυτά είναι η δωρεάν μεταφορά εμβασμάτων μέσω του Online Banking επεκτείνεται από τα €1.000 στις €5.000, με ισχύ από τις 2 Ιανουαρίου 2024 και σε όλες τις χώρες εντός της ΕΕ. Ενώ, δίνει την δυνατότητα για δωρεάν αναλήψεις μετρητών σε ευρώ από ATM οποιασδήποτε τράπεζας στον κόσμο με τη χρήση χρεωστικής κάρτας συνδεδεμένης με λογαριασμό Ταμιευτηρίου ή Λογαριασμό Basic της Ελληνικής Τράπεζας.

Η Ελληνική Τράπεζα στέκεται δίπλα σε κάθε πελάτη, χωρίς καμία διάκριση και γνωρίζοντας τις δικές του ανάγκες!

Keywords
Τυχαία Θέματα