Εισβολή επαιτών «εισαγωγής» στην Κύπρο λόγω εορτών

Μεγάλος αριθμός επαιτών έκαναν την εμφάνισή τους και πάλι στους δρόμους της Κύπρου και ειδικότερα σε κεντρικές αρτηρίες, σε υπαίθριους χώρους καφετεριών και εστιατορίων, καθώς και σε φώτα τροχαίας, που ως συνήθως συγκεντρώνουν μεγάλο αριθμό οδηγών.

Το φαινόμενο δεν βέβαια φετινό, καθώς επαίτες «εισαγωγής» έχουν παρατηρηθεί και τα προηγούμενα χρόνια, πάντοτε όμως σε περίοδο εορτών το «φαινόμενο» ανθίζει.

Σε κεντρικά σημεία της πρωτεύουσας καθώς και σε άλλους δήμους, έχουν κάνει την εμφάνισή τους και φέτος οι επαίτες

και η Αστυνομία συστήνει ιδιαίτερη προσοχή.

Φέτος, όπως αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα του «Φιλελευθέρου», από την αρχή του χρόνου μέχρι το τέλος του Ιούνη, καταγγέλθηκαν για άγρα πελατών 215 άτομα, για διεξαγωγή εράνου χωρίς άδεια 24, για πλανοδιοπώληση χωρίς άδεια 564 και για προώθηση ανηλίκων σε επαιτεία πέντε.

Ποινικοί φάκελοι για επαιτεία άνοιξαν από την Αστυνομία 32 κατά το 2014, 37 το 2015 και 35 φέτος, μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Η Αστυνομία καλεί τους πολίτες να δώσουν σχετικές πληροφορίες μέσω της τηλεφωνικής γραμμής 1460. Επίσης, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης κάλεσε τους πολίτες, και ειδικότερα τα ηλικιωμένα άτομα, όπως είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην ανοίγουν την πόρτα σε άγνωστα πρόσωπα.

Keywords
Τυχαία Θέματα