Είσαι 18; Ταξίδεψε δωρεάν στην Ευρώπη!

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018 και της παροχής ευκαιριών κινητικότητας στους νέους, η Ε.Ε. εγκαινίασε πρόσφατα την πρωτοβουλία “DiscoverEU”, μέσω της οποίας 15.000 νέοι, ηλικίας 18 ετών, θα έχουν την ευκαιρία αυτό το καλοκαίρι να ταξιδέψουν δωρεάν στην Ευρώπη.

Οι νέοι που θα επιλεγούν θα έχουν το προνόμιο να επισκεφθούν μέχρι και 4 χώρες της Ε.Ε. και να γνωρίσουν καλύτερα την πολυμορφία και τον πολιτιστικό πλούτο της Ευρώπης. Οι μετακινήσεις θα γίνονται κατά

κύριο λόγο με τρένο, λεωφορείο ή πλοίο, εκτός από τις περιπτώσεις όπου νέοι θα ταξιδέψουν από/προς την Κύπρο ή τη Μάλτα, για τις οποίες θα διευθετείται η μετακίνηση με αεροπλάνο.

Μπορούν να υποβάλουν αίτηση όσοι νέοι:

είναι 18 ετών την 1η Ιουλίου 2018 (έχουν γεννηθεί δηλαδή μεταξύ 2ας Ιουλίου 1999 και 1ης Ιουλίου 2000 συμπεριλαμβανομένης)·έχουν υπηκοότητα ενός από τα 28 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.έχουν έγκυρο αριθμό δελτίου ταυτότητας ή διαβατηρίου.σχεδιάζουν ταξίδι διάρκειας από 1 ημέρα έως και 30 ημέρες.επιθυμούν να γίνουν πρεσβευτές της πρωτοβουλίας DiscoverEU.

Οι αιιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται μέχρι τις 26 Ιουνίου 2018, ώρα 12:00 το μεσημέρι. Οι νέοι θα πρέπει να δώσουν κάποια προσωπικά τους στοιχεία, καθώς και ορισμένες λεπτομέρειες για το ταξίδι που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν. Στη συνέχεια θα κληθούν να απαντήσουν ένα κουίζ 5 ερωτήσεων με θέμα το Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018 αλλά και πρωτοβουλίες της Ε.Ε. για τη Νεολαία. Τέλος, θα πρέπει να δώσουν την απάντησή τους σε μια συμπληρωματική ερώτηση, που θα δώσει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τη δυνατότητα να κατατάξει τους ενδιαφερόμενους σε περίπτωση που υπάρχει μεγάλος αριθμός αιτήσεων.

Σημειώνεται ότι η αίτηση μπορεί να γίνει από μόνο ένα άτομο, εάν επιθυμεί να ταξιδέψει μόνο του ή από ομάδα μέχρι 5 νέων. Η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά στην Ευρωπαϊκή Πύλη για τη Νεολαία, στο σύνδεσμό https://europa.eu/youth/discovereu/apply_el

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με τον Οργανισμό Νεολαίας και συγκεκριμένα με το Δίκτυο Πληροφόρησης Νέων Eurodesk στα τηλέφωνα 22402641/613, στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected], ή μέσω της σελίδας μας στο Facebook “Eurodesk Cyprus”.

Keywords
Τυχαία Θέματα