Έιντε: Στα "βαθιά" οι συνομιλίες Αναστασιάδη-Ακιντζί

Στα "βαθιά" βρίσκονται οι συναντήσεις των ηγετών των δύο κοινοτήτων, Αναστασιάδη- Ακιντζί, δήλωσε ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Εσπερν Μπαρθ Έιντε, ο οποίος έγινε δεκτός απο τον Πρόεδρο.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Eide δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «είχα μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση με τον κ. Αναστασιάδη. Χθες είχα παρόμοια συνομιλία με τον κ. Ακκιντζί. Είχαμε τη συνάντηση των ηγετών χθες, θα έχουμε άλλη αύριο. Είμαστε τώρα στο μέσο των έξι συναντήσεων που συμφωνήσαμε να έχουμε το Νοέμβριο.

Βρισκόμαστε στα ‘βαθιά’ σε ό,τι αφορά μια σειρά θεμάτων, σημαντικών για τις συνομιλίες».

Πρόσθεσε ότι θα υπάρξουν ανακοινώσεις στο τέλος αυτών των έξι συναντήσεων «και θα πούμε πού βρισκόμαστε και για τον τρόπο που προχωρούμε. Θα πρέπει να αναμένετε λίγο περισσότερο για την ουσία. Πιθανόν να ενδιαφερθείτε για την ουσία όταν φτάσουμε εκεί», είπε.

Ερωτηθείς αν θα υπάρξει αποτέλεσμα για το περιουσιακό μέχρι το τέλος του Νοέμβρη, είπε ότι δεν θα προβεί σε σχόλιο «ως θέμα αρχής, αφού συμφωνήσαμε να μην μιλούμε για το τι κάνουμε σε αυτές τις συναντήσεις. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι έχουμε πολύ συστηματικές, εποικοδομητικές συνομιλίες για αυτό το θέμα και για άλλα θέματα, στο επίπεδο των ηγετών. Συναντήθηκαν δυο φορές αυτή την εβδομάδα και δυο φορές θα συναντηθούν την ερχόμενη. Και οι διαπραγματευτές συναντιόνται τώρα».

Τέλος, σε ερώτηση αν η εντατικοποίηση φέρνει αποτελέσματα, είπε ότι «είμαστε σε εποικοδομητική φάση διότι ναι η εντατικοποίηση είναι υποβοηθητική».

Keywords
Τυχαία Θέματα