Έιντε: Μη ανοχή σε εκδηλώσεις μίσους δεικνύει η στάση ηγετών

Οι αντιδράσεις των δύο ηγετών στα επεισόδια κατά Τ/κ πολιτών αποτελούν μία ένδειξη για μηδαμινή ανοχή και από τις δύο πλευρές στις εκδηλώσεις μίσους, ανέφερε σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα στην Κύπρο, Έιντε, με αφορμή τις συλλήψεις των νεαρών Ε/κ από τις αστυνομικές αρχές.

Στις δηλώσεις του εξήρε τη σθεναρή και άμεση αντίδραση

του προέδρου Αναστασιάδη κατά των επεισοδίων, όπως επίσης και τον κατοχικό ηγέτη Ακκιντζί που χαιρέτισε τις δηλώσεις Αναστασιάδη για τα επεισόδια.

«Eχω επαινέσει τον κ. Αναστασιάδη για τις γρήγορες και ισχυρές αντιδράσεις του στα πολύ αρνητικά και ντροπιαστικά γεγονότα της Δευτέρας. Αισθάνομαι ότι ο τρόπος που επικοινώνησε ο Πρόεδρος και ο τρόπος που αντέδρασε θετικά ο κ. Ακκιντζί στην επικοινωνία του κ. Αναστασιάδη ήταν μια δυνατή ένδειξη. Και θα είδατε από τη χθεσινή συνάντηση ότι οι ηγέτες, παρά το γεγονός ότι δεν επιθυμούν να κάνουν δηλώσεις επί της ουσίας σε αυτή τη φάση, ήθελαν να πουν πολύ ξεκάθαρα ότι εκφράσεις μίσους και ρατσισμού δεν θα εκτροχιάσουν τις συνομιλίες. Απολύτως αντίθετα, τόνισαν και υπογράμμισαν την ανάγκη να παραμείνουν σταθεροί και να επικεντρωθούν στην εξεύρεση λύσης.

Ακόμη κάτι που πρόσεξα με πολλή ικανοποίηση είναι ότι πολλοί νέοι, στα κοινωνικά μέσα, τις τελευταίες μέρες αποστασιοποιήθηκαν έντονα από τις μεμονωμένες πράξεις βίας για τα οποία ήταν υπεύθυνη μια πολύ μικρή μειονότητα και επίσης τώρα λαμβάνονται μέτρα για να οδηγηθούν οι ένοχοι ενώπιον της δικαιοσύνης. Είναι ο σωστός τρόπος να αντιδράσει κανείς σε κάτι που υπό άλλες συνθήκες θα μπορέσει να ξεφύγει από τον έλεγχο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα