Έιντε: Ανάγκη διαλόγου μεταξύ των εγγυητριών δυνάμεων

Συνάντηση με το "δεξί χέρι" του Ταγίπ Ερντογάν και εκπρόσωπο του Προεδρικού της Τουρκίας, Ιμπραχίμ Καλίν, είχε σήμερα ο Ειδικός Σύμβουλος του Γ.Γ. του ΟΗΕ για το Κυπριακό κ. Έιντε.

Ο κ. Έιντε βρίσκεται σήμερα στην Άγκυρα για μια σειρά συναντήσεων με αξιωματούχους της Τουρκίας. Με τον κ. Κάλιν συζήτησαν τις πρόσφατες εξελίξεις στο Κυπριακό. Θέμα συζήτησης ήταν και το πώς να προετοιμάσουν καλύτερα τη Διάσκεψη για την Κύπρο, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 12 Ιανουαρίου 2017.

Σύμφωνα με ανάρτηση του κ. Έιντε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, οι δύο άνδρες συζήτησαν επίσης για την ανάγκη διαλόγου μεταξύ των εγγυητριών δυνάμεων πριν τη Διάσκεψη.

Η συζήτηση αυτή έγινε στο πλαίσιο αιτήματος της Ελληνικής πλευράς για συνάντηση και προετοιμασία εκ των προτέρων για τα όσα θα τύχουν συζήτησης στη Διάσκεψη για την Κύπρο.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι είναι σύνηθες σε διπλωματικό επίπεδο, πριν να προχωρήσουν οποιαδήποτε μέρη σε μια πολυμερή διάσκεψη, να έχουν κάνει μια πολύ ουσιαστική και σε βάθος προεργασία, επί των ζητημάτων που θα απασχολήσουν τη Διάσκεψη.

Ankara: A good meeting w/ @ikalin1 at @trpresidency on how best to prepare #ConferenceOnCyprus &the need for dialogue btw guarantors. pic.twitter.com/vjlGc8jIVj

— Espen Barth Eide (@EspenBarthEide) December 5, 2016

Keywords
Τυχαία Θέματα