«Είμαστε η τελευταία χώρα που μπήκαμε σε lockdown και η πρώτη που βγαίνουμε»

Ανακοινώνοντας σε διάσκεψη Τύπου τις σημερινές αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου, για τη σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου είπε ότι «λαμβάνοντας υπόψη και την ψυχολογία του κόσμου και αντιλαμβανόμενοι την ψυχολογική κούραση που επικρατεί, από τον περασμένο Σεπτέμβρη πήγαμε με κλιμάκωση των μέτρων, ενώ θα μπορούσαμε να πούμε εύκολα ότι πάμε με lockdown πιο νωρίς, και αυτό μας επέτρεψε να είμαστε η τελευταία χώρα που μπήκαμε σε lockdown

και η πρώτη που βγαίνουμε».

 Αυτή τη βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας που επικρατεί τώρα, πρέπει να την κρατήσουμε και θέλουμε τη συνεργασία του κόσμου για να την τηρήσουμε», δήλωσε ο Υπουργός Υγείας.

Αναφορικά με την επιβάρυνση που υπάρχει στην Επαρχία Λεμεσού, κληθείς να πει εάν θα ληφθούν άλλες ενέργειες για να περιοριστεί η μετάδοση στην Επαρχία, ο κ. Ιωάννου είπε ότι η κατάσταση στην Λεμεσό ανησυχεί την Κυβέρνηση, ωστόσο «δεν αποφασίσαμε και ούτε θα αποφασίσουμε να πάρουμε επιπλέον μέτρα στην Λεμεσό προς το παρόν. Εκείνο που αποφασίσαμε είναι να αυξήσουμε τους σταθμούς δειγματοληψίας και προτρέπουμε τους Λεμεσιανούς συμπολίτες μας όπως προσέλθουν μαζικά στους σταθμούς ούτως ώστε να εντοπιστούν έγκαιρα πιθανές εστίες του ιού. Επίσης, έχουν δοθεί οδηγίες στην Αστυνομία και έχουν διπλασιαστεί οι έλεγχοι που γίνονται στην Επαρχία Λεμεσού και από τη Δευτέρα θα αυξηθούν ακόμα περισσότερο».

Διαβάστε επίσης: 

Κύπρος/Μέτρα: Τι ανοίγει από την 1η Μαρτίου - Στις 16 ανοίγει η εστίαση

Παραμένουν τα sms, κέρφιου και περιορισμός στις συναθροίσεις μέχρι 16 Μαρτίου

Με αυστηρούς ελέγχους ανοίγουν τα μονοπάτια της φύσης-Ενίσχυση με 260 ανέργους

Keywords
Τυχαία Θέματα