Κομισιόν:Καταπολέμηση παραπληροφόρησης για εμβόλια από διαδικτυακές πλατφόρμες

Οι διαδικτυακές πλατφόρμες κατέβαλαν περισσότερες ενέργειες για την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης επί των εμβολίων στο πλαίσιο της πανδημίας, σύμφωνα με τις εκθέσεις του Κώδικα Πρακτικής για την Παραπληροφόρηση των Facebook, Google, Microsoft, Twitter, TikTok και Mozilla, που δημοσίευσε

σήμερα η Κομισιόν, για τον Ιανουάριο του 2021.

Αναλυτικά, η Κομισιόν καταγράφει ότι η Google επέκτεινε τη λειτουργία αναζήτησής της, παρέχοντας πληροφορίες και μια λίστα εγκεκριμένων εμβολίων στην τοποθεσία του χρήστη ως απάντηση σε σχετικές αναζητήσεις σε 23 χώρες της ΕΕ και η TikTok εφάρμοσε την ετικέτα εμβολίου COVID-19 σε πάνω από πέντε χιλιάδες βίντεο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Microsoft συγχρηματοδότησε την καμπάνια #VaxFacts που ξεκίνησε από το NewsGuard, παρέχοντας μια δωρεάν επέκταση προγράμματος περιήγησης που προστατεύει από παραπληροφόρηση εμβολίων coronavirus. Επιπλέον, η Mozilla ανέφερε ότι το επιμελημένο έγκυρο περιεχόμενο από την εφαρμογή Pocket (read-it-later) συγκέντρωσε περισσότερες από 5,8 δισεκατομμύρια εμφανίσεις σε ολόκληρη την ΕΕ.

Η Věra Jourová, Αντιπρόεδρος για τις Αξίες και τη Διαφάνεια, δήλωσε σχετικά ότι "οι διαδικτυακές πλατφόρμες πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη για την αποτροπή επιβλαβούς και επικίνδυνης παραπληροφόρησης, τόσο εγχώριων όσο και ξένων παραγόντων, που υπονομεύσουν τον κοινό μας αγώνα κατά του ιού και τις προσπάθειες εμβολιασμού".

"Ωστόσο, οι προσπάθειες των πλατφορμών και μόνο δεν θα αρκούν. Είναι επίσης ζωτικής σημασίας να ενισχυθεί η συνεργασία με τις δημόσιες αρχές, τα μέσα ενημέρωσης και την κοινωνία των πολιτών για την παροχή αξιόπιστων πληροφοριών", προειδοποιεί. 

Ο Thierry Breton, Επίτροπος για την Εσωτερική Αγορά, πρόσθεσε ότι "η παραπληροφόρηση αποτελεί απειλή που πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη και η απάντηση των πλατφορμών πρέπει να είναι επιμελής, στιβαρή και αποτελεσματική. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό τώρα, όταν ενεργούμε για να κερδίσουμε τη βιομηχανική μάχη για όλους τους Ευρωπαίους να έχουν γρήγορη πρόσβαση σε ασφαλή εμβόλια".

Διαβάστε επίσης 

Ένας στους επτά έχει αντισώματα κατά του κορωνοϊού στην Αγγλία

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κομισιόν Καταπολέμηση,komision katapolemisi