Ειδικά μέτρα για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά- Τι θα ισχύει

Ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου δήλωσε εάν και εφόσον η επιδημιολογική εικόνα παρουσιάσει βελτίωση, θα προχωρήσουν σε χαλαρώσεις σε παγκύπρια βάση από τις 14 Δεκεμβρίου 2020 μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου 2021.

Διαβάστε επίσης: Κύπρος- Kορωνοϊός: Νέα μέτρα με «γεύση» lockdown

Ειδικότερα για την παραμονή των Χριστουγέννων (24/12) και της Πρωτοχρονιάς (31/12) θα ισχύσουν ειδικά μέτρα για τη διακίνηση και

τις συναθροίσεις.

Συγκεκριμένα, από 14 Δεκεμβρίου, επαναφέρεται η απαγόρευση ρύθμισης της μετακίνησης προσώπων στις 23.00 μ.μ. μέχρι τις 05.00 π.μ. εξαιρουμένων των  περιπτώσεων μετάβασης από και προς χώρους εργασίας, μετάβασης ιατρικό κέντρο ή νοσηλευτήριο ή φαρμακείο ή κτηνίατρο για επείγοντα ιατρικά περιστατικά και διακίνησης κυνηγών προς και εντός μη απαγορευμένων περιοχών κυνηγίου από τις 03.00 π.μ. μόνο κατά τις επιτρεπόμενες ημέρες κυνηγίου.

Διαβάστε επίσης: Εστιατόρια, ταβέρνες, καφέ, μπυραρίες κτλ – Πώς θα λειτουργούν από 1/12

Εξαίρεση στις, 24/12 (παραμονή Χριστουγέννων), 31/12 (Παραμονή Πρωτοχρονιάς), όπου η απαγόρευση μετακίνησης διαφοροποιείται από τις 02.00μμ μέχρι τις 06.00π.μ. Σύμφωνα με διευκρίνιση του Υπουργείου Υγείας, η εξαίρεση ισχύει για τις παραμονές. δηλαδή 24 προς 25 Δεκεμβρίου και 31 Δεκεμβρίου προς 1η Ιανουαρίου. 

Επίσης, παραμένει η απαγόρευση της παρουσίας και συναθροίσεων πέραν των 10 προσώπων σε οικίες. Εξαίρεση στις, 23/12 έως 1/01 μέχρι 15 πρόσωπα.

Επαναφέρεται η λειτουργία των χώρων εστίασης μέχρι τις 22.30 μ.μ. (αυστηρή προϋπόθεση η εξυπηρέτηση να γίνεται αποκλειστικά και μόνο σε τραπεζοκαθίσματα, δεν επιτρέπονται κρατήσεις πέραν των έξι προσώπων, μέγιστος αριθμός 75 πρόσωπα σε εσωτερικούς χώρους και 150 σε εξωτερικούς χώρους υπό την προϋπόθεση της τήρησης του μέτρου του ενός προσώπου ανά 3 τ.μ. κατ΄ ελάχιστο για εσωτερικούς χώρους και 2 τ.μ. κατ΄ ελάχιστο για εξωτερικούς χώρους, τηρουμένων των κατευθυντηρίων οδηγιών του Υπουργείου Υγείας).  Εξαίρεση αποτελεί η παραμονή Χριστουγέννων και Παραμονή Πρωτοχρονιάς 12.30 πμ. 

Επίσης, για την ημέρα των Χριστουγέννων και την ημέρα της Πρωτοχρονιάς, θα ισχύσει κανονικά το κλείσιμο στις 22:30 για τους χώρους εστίασης και η απαγόρευση διακίνησης από τις 23:00, νοουμένου φυσικά ότι θα το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα και θα εφαρμοστεί εκείνη η δέσμη μέτρων από τις 14/12.

Διαβάστε επίσης:

Παγκύπριο κέρφιου από τις 21.00 από 1η Δεκεμβρίου-Τι κλείνει&τι μένει ανοικτό

Ποια μέτρα αίρονται σε Λεμεσό και Πάφο από την 1η Δεκεμβρίου

Αυτά είναι τα παγκύπρια μέτρα που ενδέχεται να αρθούν εν όψει γιορτών

Κλείνουν τα γυμναστήρια σε όλη την Κύπρο από τη Δευτέρα

Keywords
Τυχαία Θέματα