Avrupa: Έδωσαν γη στην Κερύνεια σε επενδυτές από το Κατάρ

H Avrupa (27.11.20) σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της με τίτλο «Πόδι του Κατάρ στην ΤΔΒΚ» αναφέρεται στο παρασκήνιο που κρύβεται πίσω από την πώληση (πεσκέσι γης 20 στρεμμάτων, στην περιοχή της Κερύνειας) η αξία της οποίας ανέρχεται σε 3,5 εκ. στερλίνες, υποστηρίζοντας ότι πίσω από την πώληση βρίσκεται μια εταιρεία με την ονομασία «Κέντρο διεθνούς συνεργασίας και κοινωνικής ανάπτυξης Τουρκοκυπρίων-Κατάρ».

Σύμφωνα με Επισκόπηση του Τ/κ Τύπου από το ΓΤΠ,, η εφημερίδα αναφέρει πως το

«κέντρο» αυτό έχει εγγραφεί τον προηγούμενο μήνα ως «εταιρεία» στα κατεχόμενα, και οι ιδρυτές του ζήτησαν την αγορά του εν’ λόγω οικοπέδου στην Κερύνεια προκειμένου να το εκμεταλλευθούν για σκοπούς «εκπαίδευσης». Ωστόσο, η   «πρόταση» η οποία υποβλήθηκε ενώπιον του «υπουργικού συμβουλίου» από τους λεγόμενους υπουργούς δημοσιονομικών και ενέργειας  Ολγκιούν Αμτζάογλου και Χασαν Τατσόϊ αντίστοιχα, απορρίφθηκε σε πρώτο στάδιο από το «υπουργικό». 

Επικαλούμενη εμπιστευτικές πληροφορίες, η εφημερίδα σημειώνει ότι οι δύο «υπουργοί» υπέβαλαν ξανά την «πρόταση» ενώπιον του λεγόμενου υπουργικού, αλλάζοντας το θέμα. Η εν λόγω «πρόταση» προνοεί τη «συνεργασία επενδυτών από το Κατάρ με Τουρκοκύπριους επενδυτές» για εκμετάλλευση του οικοπέδου που βρίσκεται στην Κερύνεια, κοντά στο λεγόμενο Αμερικάνικο Πανεπιστήμιο Κερύνειας, για σκοπούς «εκπαίδευσης».  

Keywords
Τυχαία Θέματα