Εγκαίνια Football Village

Μέσα σε γιορτινή ατμόσφαιρα πραγματοποιούνται σήμερα (16:00) τα εγκαίνια του Football Village στο City Plaza. Η πρωτοποριακή αυτή ιδέα γίνεται πράξη στο πλαίσιο του Nicosia International Youth Football Cup, που θα διεξαχθεί τις μέρες των Χριστουγέννων (27-31 Δεκεμβρίου) στη Λευκωσία.

Τόσο το Football Village

όσο και το Nicosia International Youth Football Cup, διοργανώνονται από κοινού από την Ακαδημία Ευθυμιάδη, σε συνεργασία με την εταιρεία SPCN Consultics LTD και την Sports Revolution. Το Football Village απευθύνεται σε όποιον φίλαθλο του ποδοσφαίρου επιθυμεί να περάσει ευχάριστα την ώρα του παίζοντας, βλέποντας και μαθαίνοντας για το αγαπημένο του άθλημα ή δοκιμάζοντας τις ικανότητές, τις γνώσεις και τις αντοχές του γύρω από το ποδόσφαιρο! Τον πρώτο λόγο, φυσικά, έχουν τα παιδιά, που είναι άλλωστε και οι μεγάλοι πρωταγωνιστές του πιο γιορτινού μήνα του χρόνου. Τις μέρες αυτές, το Football Village είναι ο χώρος που όλοι πρέπει να επισκεφθείτε, μικροί και μεγάλοι, για να ζήσετε μια μοναδική εμπειρία, πρωτόγνωρη για τα κυπριακά δεδομένα.

Στην καρδιά της Λευκωσίας και σε ένα εμπορικό κέντρο που σημάδεψε την ιστορία της πρωτεύουσας τις προηγούμενες δεκαετίες θα στηθεί μέχρι τις 6 Ιανουαρίου 2016, το Football Village! Σε μια πόλη που ζει και αναπνέει για το ποδόσφαιρο, για έναν μήνα ο κόσμος θα έχει τη δυνατότητα να περάσει ευχάριστα και διασκεδαστικά τον χρόνο του, με μοναδικές και αποκλειστικά ποδοσφαιρικές εμπειρίες.

Παιχνίδια, δώρα, εκπλήξεις

Οι διοργανωτές του Football Village προσκαλούν όλο τον κόσμο στα σημερινά εγκαίνια. Τα παιχνίδια απευθύνονται σε αγόρια και κορίτσια (5 ετών και άνω) και θα υπάρχουν πολλά δώρα και εκπλήξεις. Όσο τα παιδιά θα διασκεδάζουν, οι γονείς μπορούν και αυτοί να περνούν ευχάριστα τον χρόνο τους, βλέποντας ιστορικούς αγώνες από οθόνες, δοκιμάζοντας τις ικανότητές τους σε παιχνίδια για τους μεγαλύτερους ή απλά χαλαρώνοντας σε ειδικά σχεδιασμένο χώρο με χριστουγεννιάτικα εδέσματα από τους φούρνους Ζορπά. Θα διατίθεται επίσης προς πώληση σουβενίρ του τουρνουά.

Το Football Village θα είναι ανοιχτό από Δευτέρα έως Παρασκευή (3:00μμ-11:00μμ) και φυσικά τα Σαββατοκύριακα από νωρίς το πρωί (09:00πμ) μέχρι αργά το βράδυ (11:00μμ). Ορισμένα από τα παιχνίδια με τα οποία ο κόσμος μπορεί να διασκεδάσει είναι: Playstation, Xbox (FIFA, Pro Evolution), ποδοσφαιράκι, ανθρώπινο ποδοσφαιράκι, passing game, ποδόσφαιρο γκολφ, Skill test (διαγωνισμός ικανοτήτων με μπάλα) και άλλα. Επίσης, κάθε βδομάδα θα τρέχουν διαγωνισμοί με όμορφα δώρα.

Χορηγοί, υποστηρικτές

Χορηγοί του Football Village είναι οι εταιρείες Φούρνοι Ζορπάς, Επίπεδο, See You Travel και Bionic. Η πρωτοποριακή αυτή ιδέα έγινε κατορθωτή χάρη στην υποστήριξη του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού, του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, του Δήμου Λευκωσίας και της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Ακαδημιών Ποδοσφαίρου. Χορηγοί επικοινωνίας η Cyta και η εφημερίδα Πολίτης.

Έρχεται και ο Σαλγκάδο!

Όπως προαναφέραμε, όλα αυτά γίνονται στο πλαίσιο του Nicosia International Youth Football Cup. Πρόκειται για διεθνή διοργάνωση ακαδημιών ποδοσφαίρου (ηλικιακές κατηγορίες 2003, 2004, 2005) και ο στόχος είναι όπως καταστεί ετήσιος θεσμός. Στην πρώτη αυτή έκδοση συμμετέχουν έξι ομάδες από το εξωτερικό, αριθμός εξαιρετικός για την εποχή. Ο ποδοσφαιρικός θρύλος Μίτσελ Σαλγκάδο, πρώην πρωταθλητής Ευρώπης με τη Ρεάλ Μαδρίτης, φέρνει στην Κύπρο δύο ομάδες της δικής του ακαδημίας (Spanish Academy)! Μάλιστα, θα δώσει το παρών και ο ίδιος στο Football Village κατά τη διάρκεια του τουρνουά, σε ημέρα και ώρα που θα ανακοινωθεί αργότερα. Οι άλλες τρεις σπουδαίες ακαδημίες από το εξωτερικό είναι η ΑΕΚ Αθηνών, ο Πανιώνιος και ο Ερυθρός Αστέρας Βελιγραδίου.

Οι κυπριακές ακαδημίες που δήλωσαν συμμετοχή και θα αγωνιστούν στο Nicosia International Youth Football Cup είναι οι εξής: Ακαδημία Ευθυμιάδη, Arsenal, Fun Fever, Spazio FC, Φάρμα Χρύση Μιχαήλ, Fan Αίαντας, Athletico FC, Ολυμπιακός Πειραιώς, FC United, Nikki Coerver, Nuovo Calcio.

Keywords
Τυχαία Θέματα