ECR: Η Τουρκία να σταματήσει άμεσα τις επιθετικές ενέργειες

Ισχυρή δήλωση της Ομάδας των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών (ECR), με την οποία καλεί την Τουρκία να τηρήσει το Διεθνές Δίκαιο τερματίζοντας τις παράνομες ενέργειές της εντός της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας (ΚΔ), και να σεβαστεί τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS).

Οι αρχές και οι αξίες στις οποίες βασίζεται η ΕΕ, πρέπει να γίνονται πλήρως σεβαστές, τονίζει στη δήλωσή του το ECR, και διευκρινίζει ότι οι συνεχιζόμενες προκλητικές και παράνομες ενέργειες

της Τουρκίας στην ΑΟΖ της ΚΔ είναι ασυμβίβαστες με την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας.

Επίσης, αναφέρει ότι η Τουρκία οφείλει:

- Να αναγνωρίσει και να σεβαστεί την εδαφική κυριαρχία της ΚΔ και το δικαίωμά της για εξερεύνηση και εκμετάλλευση των φυσικών της πόρων.

- Να τερματίσει όλες τις προκλήσεις και κλιμακούμενες ενέργειες εναντίον της ΚΔ.

- Να δεσμευτεί στις σχέσεις καλής γειτονίας.

Με τόσο επιθετικές ενέργειες, η Τουρκία διατηρεί ένα κλίμα δυσπιστίας και εχθρότητας, που αντιβαίνει σε κάθε προσπάθεια επίτευξης συνολικής διευθέτησης του Κυπριακού προβλήματος, αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του ECR.

Στην ίδια ανακοίνωση, η Ευρωβουλευτής του ECR και Πρόεδρος της Αλληλεγγύης Δρ. Ελένη Θεοχάρους, καλεί την Τουρκία να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία, ως οφείλει, επί τη βάσει της Διακήρυξης της ΕΕ της 21ης Σεπτεμβρίου του 2005.

Keywords
Τυχαία Θέματα