Έγιναν έλεγχοι από Αρμόδιες Υπηρεσίες στο βιομηχανικό κτίριο-στέγη μεταναστών

Για το ρεπορτάζ του ΣΙΓΜΑ σύμφωνα με το οποίο έως και 70 μετανάστες στοιβάζονται σε αυθαίρετα διαμορφωμένο χώρο, σε πρώην βιομηχανικό κτήριο, χωρίς να πληρούνται οι στοιχειώδεις προδιαγραφές ασφαλείας και υγείας, μίλησαν στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι», οι Χρίστος Ανδρέου Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας και Ανδρέας Κεττής Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής.

Όπως

ανέφερε ο κ. Ανδρέου, για το συγκεκριμένο θέμα η Αστυνομία είχε οργανώσει επιχείρηση την 1η Νοεμβρίου, με εμπλοκή όλων των Αρμόδιων υπηρεσιών.

Σημείωσε πως στο σημείο εντοπίστηκαν αρχικά 35 αλλοδαποί και μετά από έλεγχο, διαπιστώθηκε πως βρίσκονται νόμιμα στην Κύπρο, ενώ άλλα πρόσωπα τα οποία δεν εντοπίστηκαν (στο σύνολο 70), μετά από εξετάσεις διαπιστώθηκε πως και εκείνοι βρίσκονται νόμιμα στο νησί. 

Στη βάση αυτής της υπόθεσης, είπε, έχει γίνει φάκελος στην Αστυνομία και από τις εξετάσεις που έγιναν, δεν προκύπτουν οποιαδήποτε ποινικά αδικήματα. 

Διαβάστε επίσης: Πρώην βιομηχανικό κτίριο μετατράπηκε σε χώρο διαμονής μεταναστών (ΒΙΝΤΕΟ)

Για τα υπόλοιπα που προκύπτουν, πρόσθεσε, όλες οι Υπηρεσίες έχουν την εξουσία να προχωρήσουν με τις δικές τους διαδικασίες. 

Στη δική του τοποθέτηση ο Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, είπε ότι η Υπηρεσία δεν είναι νομοθετική αρχή, αλλά συμβουλευτική. 

Εκεί και όπου κληθεί να δώσεις τις απόψεις της καθαρά και μόνο για θέματα πυρασφάλειας, το κάνει, τόνισε. 

«Δεν είμαστε εκείνοι οι οποίοι θα βάλουν λουκέτο σε συγκεκριμένα υποστατικά», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Όπως είπε, ο πρώτος έλεγχος που έγινε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία ήταν για την εξασφάλιση άδειας οικοδομής το 2003 «όπου εκφράσαμε απόψεις για εργοστάσιο παραδοσιακών ζαχαρωτών και αποθήκης για να εκδοθεί άδεια οικοδομής. Αργότερα είχαμε μια καταγγελία από Δικηγόρο κατ΄ εντολή πελάτη του, ο οποίος ενοικίαζε το υποστατικό σε κάποιον άλλο που το λειτουργούσε ως μουσικοχορευτικό κέντρο και εκεί πήγαμε αυτεπάγγελτα για έλεγχο και καταγράψαμε τις παρατηρήσεις μας  και στη συνέχεια έγινε και τρίτος έλεγχος, όταν το υποστατικό είχε μετατραπεί σε χώρο φιλοξενίας αιτητών ασύλου και καταγράφηκαν οι απόψεις μας που ήταν έντονες όσον αφορά τα θέματα πυρασφάλειας», πρόσθεσε. 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Έγιναν, Αρμόδιες Υπηρεσίες, #45στέγη,eginan, armodies ypiresies, #45stegi