Έφτασε η ώρα του Πρωταθλήματος «Γιώργος Γκουγκούρης»

Με τη συμμετοχή 267 τενιστών σε 25 ηλικιακές κατηγορίες, ξεκινά το πρωί του Σαββάτου (04/06) το Παγκύπριο Πρωτάθλημα «Γιώργος Γκουγκούρης» που διοργανώνει ο Όμιλος Αντισφαίρισης Ελαιών.

Για δύο εβδομάδες, όσο θα διαρκέσει το κατηγορίας 1 πρωτάθλημα, οι κορυφαίοι τενίστες της Κύπρου από την ηλικία των δώδεκα μέχρι τους βετεράνους άνω των 45, θα βρίσκονται στις εγκαταστάσεις του Ομίλου στην Έγκωμη, διεκδικώντας τον τίτλο του πρωταθλητή

και τους πόντους για την παγκύπρια κατάταξη.

Το Πρωτάθλημα «Γιώργος Γκουγκούρης» της Ελαιών είναι αφιερωμένο για τρίτη χρονιά στον αδικοχαμένο τενίστα, που «έφυγε» τον Μάιο του 2014 μετά από τροχαίο δυστύχημα. Ο Γιώργος Γκουγκούρης ήταν τενίστας και υποσχόμενο ταλέντο του Ομίλου. Είθισται τα τελευταία τρία χρόνια τις απονομές την τελευταία ημέρα (φέτος, στις 18 Ιουνίου) να τις πραγματοποιεί μέλος της οικογένειας του Γιώργου.

Οι αγώνες για το «Γιώργος Γκουγκούρης» του 2016 θα είναι οι τελευταίοι που θα φιλοξενηθούν στα γήπεδα της Ελαιών πριν ξεκινήσουν τα βελτιωτικά έργα, που θα κοστίσουν 100 χιλιάδες ευρώ και από τον Αύγουστο θα «μεταμορφώσουν» την εικόνα του κλαμπ.

Λόγω των έργων που προγραμματίστηκαν για το καλοκαίρι, το Πρωτάθλημα μεταφέρθηκε ένα μήνα νωρίτερα από τη συνηθισμένη ημερομηνία, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να είναι μειωμένες οι συμμετοχές σε σύγκριση με πέρσι, αφού το φετινό τουρνουά διεξάγεται την περίοδο των σχολικών εξετάσεων. Το 2015 έλαβαν μέρος στο τουρνουά 373 συμμετοχές, ή 338 αν αφαιρέσουμε τις κατηγορίες U10, που από φέτος διεξήχθησαν χωριστά και με άλλο -διασκεδαστικό- φόρματ, με σκοπό να αφαιρεθεί η πίεση από τους μικρούς τενίστες.

Όσον αφορά τις συμμετοχές, ξεχωρίζει ασφαλώς το όνομα της Ελίζας Ομήρου. Η 16χρονη τενίστρια της Ελαιών είναι το Νο1 στην κατηγορία γυναικών. Στο μονό ανδρών υπάρχουν αρκετές αξιόλογες συμμετοχές, όπως αυτές των Ελευθέριου Νέου, Μενέλαου Ευσταθίου, Σωτήρη Χατζηστυλλή και Έντμοντ Αϊνεντζιάν. Στις μικρότερες ηλικίες ξεχωρίζει ο Ματίγια Μάτιτς που θα λάβει μέρος σε μονό και διπλό (με παρτενέρ τον Γιώργο Ιακωβίδη) στα U16.

Keywords
Τυχαία Θέματα